Deel je vragen, inspiratie en ervaringen in ons gastenboek! Anderen hebben veel baat bij jouw ervaringen. Zoals je misschien gemerkt hebt is, is het niet altijd makkelijk de kuur vol te houden of zelfs te beginnen. Help en inspireer in dit gastenboek anderen hun gezondheid in eigen hand te nemen!

44.531 reacties

 1. Dag 1 gaat beginnen! Ik heb de hele week gegeten en gedronken wat ik wilde. Zojuist Groene poeder gedronken. En naar bed. De buurvrouw doet met me mee en m’n vriendin later deze week. Succes een ieder!

 2. Dag 9 vandaag. Gaat super goed en beter dan de vorige keer.
  Morgen nog 1 dag en dan 3 dagen opbouwen. Voel me schoner en energiek!
  Vind het wel moeilijk om met mijn gezin aan tafel te gaan, maar doe het wel.

  Succes iedereen!

 3. Hi,
  Ik ben gelukkig door dag 3 gekomen. Vond het vandaag erg zwaar! Hopelijk gaat het morgen beter.
  Kan op mijn telefoon online de 3 opbouw dagen niet vinden qua eten. Wie kan mij helpen. Succes iedereen!

 4. Hey! Dinsdag begin ik aan de kuur. Ik heb het al meerdere keren gedaan met groot succes ivm gewichtsverlies en energieboosts. Hopelijk deze keer ook! Wie begint mee?

 5. Help. ik zit op dag 6 en heb aantal keren overgegeven. het sap kan in moeilijk verdragen.
  kokhalzen. sap maak ik netjes klaar volgens recept. daarnaast water en thee. mogen maar opbouwen? ik wordt hier ziek van. Dat is toch niet de bedoeling van ontgiften?

  • Vervelend! Las dat iemand er baat bij had om de ahorn siroop in de thee te doen en dan water met citroen en c.peper te drinken. Dan was ze niet misselijkheid meer.

  • Ontgiften betekent razende gifstoffen door je lijf. Maar overgeven had ik nog nooit van gehoord. En eigenlijk zou je op dag 6 geen last meer moeten hebben. Misschien is opbouwen dan geen slecht idee voor je.

 6. Dag 4. Ging wel goed. Krijg stilaan terug wat meer energie. Heb zelfs al een tijdje helemaal geen behoefte meer aan koffie, dus dat zit wel goed. Volhouden, iedereen!

 7. Ik ben even in de war…
  ik ben begonnen met 3 afbouwdagen, vandaag ben ik bezig met de vijfde dag sap drinken. Is het nu dat je 10 dagen moet sappen? Of in totaal 7 dagen sappen?
  Daarna weer 3 opbouwdagen.

  Merk dat ik t vandaag wat lastig vind!

  • Beste Hanne, de officiële kuur is 10 dagen doen en dan nog drie opbouwdagen, dat zou in jouw geval betekenen nog 5 dagen sappen. Maar uiteindelijk broek je natuurlijk altijd zelf wanneer je stopt. Sla in ieder geval de drie opbouwdagen niet over. Succes!

 8. Dag 2 voor mij vandaag. Knallende koppijn. Weet niet of het mag, maar neem maar een aspirine want anders kom ik de werkdag niet door denk ik.

  • Gisteravond eerste keer groene poeder en vandaag helemaal begonnen met de kuur.

   Dag 1, ik vind het sapje echt lekker (nu nog wel). Vandaag na twee maanden echt niks doen (ja, eten en eten en drinken en eten) ook weer het sporten rustig aan opgepakt. Ik ben er klaar voor, heb er helemaal zin in!

   Ja, net 1 ochtend voorbij. Ben nu nog positief! 😃

    • Dag 5. fier op mezelf: in de winkel vanalles lekkers gaan kopen om de kinderen die of in de blok zitten, of van thuis uit moeten werken, lekker te verwennen. Manlief presteert het wel om mijn lievelingsgerecht klaar te maken (niet om gemeen te doen, hoor: ingrediënten moesten gewoon op). Maar hij vroeg of ik niet gewoon voor één keer mee-at en morgen dan gewoon terug zou verderdoen 🙄🥴😳. Maar ik heb standgehouden en ben er zelfs gewoon bij gaan zitten! 💪. De zin om te eten is grotendeels weg, ik vind mijn platte buik- en lege maaggevoel zelfs fijn. Al op de helft! Joepie!
     Volhouden, medesappertjes. Je bent niet alleen en die 10 daagjes zijn uiteindelijk zo om!

    • Dankjewel!!

     Ruim 20 jaar geleden een keer gedaan, omdat iemand uit mijn klas het ook deed. Volgens mij 4 dagen volgehouden. Doe het nu bewust en omdat ik het zelf wil. Reset.

  • Hou vol. Is ontgifting. Vanaf dag 4 gaat het beter. Blijf voldoende water en thee ernaast drinken. Munt thee is ook fijn. Neutraliseert nare mondgeur beetje

   • Dag 6 en 7. Ik heb het de afgelopen dagen keidruk gehad, maar ben de kuur prima kunnen blijven volgen. Einde is al in zicht. Zoals het er nu uitziet zou ik zeker nog langer dan 10 dagen kunnen vasten, maar mijn gezin ziet dat niet zo zitten… De kuur heeft toch ook een effect op hun, merk ik.
    Ik weet wel dat de laatste 3 dagen meestal terug wat zwaarder zijn, maar ik kijk toch al stilaan uit naar wat en hoe na de kuur.
    Hoe gaat het met jullie? Lukt het nog een beetje? Zet hem op! Hebben jullie speciale plannen voor na de kuur? @Ietje: hopelijk snel beter!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.