Deel je vragen, inspiratie en ervaringen in ons gastenboek! Anderen hebben veel baat bij jouw ervaringen. Zoals je misschien gemerkt hebt is, is het niet altijd makkelijk de kuur vol te houden of zelfs te beginnen. Help en inspireer in dit gastenboek anderen hun gezondheid in eigen hand te nemen!

45.158 reacties

 1. Halverwege de kuur en ik kan nu al twee pagina’s volschrijven. Ervaring, motivatie, inspiratie. Ik houd het korter. De kuur is geen quick fix om vakantie-strak uit de verf te komen of een tovermiddel om 8kg lichter te worden. Eigenlijk moet je insteek zijn: detox. En dat je dan gewicht ‘kan’ verliezen is een feit. Ik val ook af en vind dat best fijn maar de resultaten komen met een prijs: trek, vieze drank, 4/5 keer per dag naar de wc en bruin plassen uit je achterste. Eten ziet en ruikt goddelijk en als je niet mentaal sterk genoeg bent, haak je bij dag 2 af. En dan heb ik het nog niet eens over het sociale aspect. Mijn Paasdagen zijn gevuld met citroen-ahorn drank. ‘Nee, lekker gezellig ben jij’ roept je omgeving. Dus, plan het goed, set je mind en heel belangrijk: lees de handleiding minimaal een week voordat je begint. Ik kan gaan aftellen. Als ik het niet vergeet, zal ik hier mijn eindresultaat nog even achterlaten.

  • De 10 dagen zitten er op. Ik ben 6,6kg afgevallen in totaal. De darmen voelen rustig, ik voel mij ‘schoon’ alleen ik ben wel redelijk slap. Ik heb verder niet echt dat ‘scherpe’ of ‘heldere’ ervaren. Eerder wat slap, slecht concentreren, afkeer van de drank en echt zin in een andere smaak dan kruidenthee, water en sap. Ik heb wel 8 van de 10 dagen gesport. 5km hardlopen (laag tempo, lage hartslag) en 2 spinninglessen op laag pitje. Mooie afleiding en part of the ‘mentale strijd/overwinning’. Ik blijf bij mijn eerder geschreven woorden: bereid je goed voor. Stel je mind hier op in. Lees een week voordat je begint de handleiding en vergeet vooral niet dat als de 10 dagen achter de rug zijn, 3 opbouwdagen ook nog noodzakelijk zijn. Je bent dus echt wel twee weken bezig. Omdat in de opbouwdagen ook de Ahorn C+ wordt gebruikt, adviseer ik om die alvast extra bij te bestellen. En let op Ahorn C+ is iets anders dan de grijpklare fles in het supermarktschap (vaak A). Als je klaar bent voor een mentale uitdaging, als je wat extra kilo’s wil lozen maar vind je het vooral fijn dat je je lichaam eens helemaal schoonspoelt van binnen, dan raad ik je zeker aan deze kuur te doen.
   Succes. Ter jullie info: Ik ben een man van 54 jaar.

   • Goed gedaan! Ik ga vandaag in de afbouw 3 dagen.
    Ik heb er dit keer ook echt zin in. Wil het ook correct aanpakken vandaar dat ik nu 3 dagen ga afbouwen. 10 dagen kuren en uiteraard 3 dagen opbouwen.
    Mijn omgeving reageert altijd een beetje sceptisch op mijn “dieet”..
    Ik probeer het dan uit te leggen dat het geen dieet is maar een reiniging..
    Het hoofddoel is reinigen en als leuke bijkomstigheid is afvallen. Echter als je geen overgewicht heb zul je niet tot nauwelijks afvallen.

    Ik weeg echter wel te zwaar. 67 kg. Ik zal hier mijn resultaten m’n ervaring neerzetten.
    Voor degene die ook willen kuren, het is pittig. Ik heb 2 kinderen waar ik voor moet koken. Onderschat het niet, eten is een sociaal aspect waar je niet aan deelneemt. Tijdens het kuren zal een broodje kaas al als muziek in de oren klinken.. lichamelijke en geestelijke reiniging.

   • Hoi, ik kreeg een mail van Madal Bal in mijn mail. En surf zo door naar het gastenboek 😉
    Ik doe de kuur ieder jaar, en dit jaar in Maart gedaan. 10 dagen en me netjes aan de opbouwdagen gehouden. geen problemen met mijn darmen gehad. Wel wat meer rijst wafels genomen. Daarna ben ik de recepten uit de(dieetcyclus) van de FOODSISTERS gaan volgen. 3 weken Keto en 3 weken Intermit. Fasten.
    Een aanrader voor iedereen. Nu 10 kilo kwijt. En voel me fit en schoon. je eet minder koolydraten. De detox kuur van de Ahorn Siroop was een hele aangename start hiervoor, zodat je dit makkelijk kan vervolgen naar minder suiker en veel groente. Enjoy, en hou vol allen. Groetjes I.
    Dat wilde ik hier even kwijt.

  • Kan alleen maar op reply drukken.. dus dan maar even zo! Ik heb dag 1 er op zitten. Beetje vage sluimer net geen hoofdpijn gevoel maar verder voel ik mij enorm fit en energiek. Vind het sapje nu nog heerlijk haha! Maar wat ik wel interessant vind om te lezen is dat volgensmij iedereen z’n drank voor de hele dag van te voren maakt.. maar dan is de smaak vele malen minder lekker en ook komt er oxidatie bij Citroenen volgensmij, dus is de werking ook minder? Ik vind afwisseling van warm en koud water ook wel lekker..

   • Hoi Robin, ik maak het idd ook voor de hele dag.. gemakzucht denk ik..
    Daarnaast heb ik een bloedhekel aan de smaak van stroop… dus de ahorn ook.. het is even bikkelen.

  • Ik kan alleen reply-en. Mijn verhaal dus maar zo: ik zit nu op dag 10 van de kuur. Laatste dag dus. Het viel me dit keer, het is mijn vierde keer, reuze mee. Geen honger of strijd. De eerste twee dagen had ik hoofdpijn van het gebrek aan cafeïne, maar dat had ik door de afbouwdagen kunnen voorkomen. Dat heb ik dit keer niet gedaan. Ik ga wel rustig opbouwen. Ik heb gewoon gekookt voor mijn gezin met 5 kinderen. Ik ben ook mee geweest ergens een hapje eten. Ik at dan niet. Ik drink water. Maar ik kon er toch van genieten en in een groot gezin kan nu eenmaal niet alles stilvallen. Ik denk dat het de meeste kans van slagen heeft als je je er helemaal op instelt. Dit doe je uiteindelijk voor jezelf. En de beloning als je het hebt gered is heel fijn: trots op je zelf. Ik heb het trouwens niet gedeeld met mijn omgeving dit keer. Negatieve opmerkingen tav de kuur ga ik tijdens deze kuur graag uit de weg. Ik voelde me wel wat slap, trouwens. Heel bijzonder vind ik altijd hoeveel zin je hebt in pure smaken. Allemaal ideeen over wat je gaat klaarmaken. Morgen opbouwen dus. Met de smaak van de sap ben ik nu wel klaar. Succes iedereen!

 2. Vandaag dag 3 ! Still going strong. Zijn er nog meer mensen die op dit moment de mentale strijd met zichzelf aan het aangaan zijn ?

  • Jazeker ! Ook ergens rond dag 3 of 4 kreeg ik last van mijn gewoonte de koelkast open te doen of tussen neus en lippen door iets te pakken .
   Ik ben klaar met de 10 daagse kuur en vandaag begonnen met de opbouw dagen . Ik voel mij eigenlijk superfit nu . Zorg er wel voor dat ik op tijd naar bed ga want bekaf en om een uur of 5 beginnen de darmen te rommelen . Gelukkig vind ik de smaak van citroen en ahorn heel lekker dus voor mij was dit geen straf . Wel zoals eerder gelezen is het handig op tijd een derde blik aan te schaffen want je hebt incl.de afbouwdagen echt 3 blikken nodig. Lastiger vond ik het waterdrinken ernaast. Ik heb de eerste dagen last gehad van hoofdpijn en krampen in mijn benen . Later echt wel 2 liter gaan drinken ipv anderhalf en toen was dit over . Aan te raden is je echt goed voor te bereiden. Plan dit in een lege agenda van 2 weken . Maar gewoon werken en de dagelijkse dingen kan goed . Maar neem je rust . Op dit moment voel het bij mij zo dat ik hier zó mee door kan gaan . Overigens ben ik nu 7 kg kwijt . Een goede start voor weer gezond en bewust verder leven .

 3. Hi allemaal,

  Vandaag is mijn 5e dag en ik heb het heel moeilijk.
  Ik merk dat de sapjes niet meer vullen en ik heb onwijs veel honger. Ik heb gelezen dat ik dan meer kan drinken maar is dit wel slim? Ik ben ook nog steeds heel erg down en de energie is ver te zoeken. ik wil ettteeeennnnnn!!!

  • Hoi Kelly,

   Wat vervelend! Ik ervaar helemaal geen hongergevoel. Volgens mij kan meer drinken geen kwaad.

   Ik zit nu op dag 7 en ben in dubio, zet ik door of niet. Ik krijg de sap echt zo moeilijk wel sinds vandaag. Dat maakt het zo moeilijk. Maar ik wil doorzetten en dan weet ik ook dat het me gaat lukken 😉

   Misschien voor jou iets meer siroop erin? Ik weet het niet hoor, ik probeer mee te denken.

   • Ai, hier ook dag 7. En het sap staat me steeds meer tegen. Bah.
    Gelijk na glas sap neem ik een kop hete thee. Dan kan ik het verdragen. Gisteren paar keer bijna lopen overgeven. Dit ken ik niet van mijn vorige kuren.
    ik maak altijd 200 ml ahornsiroop en 200 ml citroen aan met 1600 ml water. precies op 2 liter. En dan elk anderhalf uur een glas. Dan geen honger.
    Maar ik ga nu wel een rondje lopen als de anderen aan tafel gaan eten. Dat wordt wel lastiger. Probeer door te zetten. Met 5 dagen ben je morgen al over de helft!
    Per dag bekijken! Hou je doel voor ogen.

    • Vandaag dag 9 voor mij. Ik wil ook graag eten. Maar nu ga ik volhouden. Wil heel graag meer eten dan eigenlijk is toegestaan tijdens de opbouwdagen. Is het echt zo als je je er niet aan houdt dat snel je kilo’s weer aankomen?

     • Hi dames,

      Ik ben gisteren gestopt!! Ik voelde me zo ellendig en ik ben heel rustig gaan opbouwen met eten. Ik ben niet teleurgesteld in mezelf maar jammer vind ik het wel. Ik heb het eerder gedaan maar toen had ik geen zorgen voor 3 kinderen. Ik merk dat dat voor mij het hele punt was. 0,0 energie en mega chaggo elke dag.

      • Ai, dan kan je idd beter weer gaan opbouwen. Ik zou het zeker rustig aan doen. Eerst stukjes sinaasappel en sinaasappel sap. Langzaam drinken. Ik deed er een glas ahornsap tussendoor. Ik hield me wel aan de opbouwdagen. 2e dag starte ik wel met een rijstwafel. Die is dan verrukkelijk. Goed kauwen.
       Bij teveel eten, dan gelijk heftigedarmkrampen en diaree.
       Hier dag 9. Morgen dag 10. Gelukkig de laatste. Vandaag pannenkoeken gebakken voor gezin. Mm rook heerlijk. Maar ik weet waar ik het voor die. Volhouden. Mijn darmen pruttelen leeg. Raar dat er steeds nog wat komt.. Mijn tong wordt weer meer rose.
       Boeken van foodsisters gelezen. Ik denk dat ik de cyclus hierna ga doen. 3x3weken. Gezonde start.
       Groetjes

  • Hoi Kelly, ik doe de kuur nu voor de 10e keer. En soms heb ik weleens een stukje geschilde komkommer gegeten. Just for the bite. Of een klein beetje Bouljon, vanwege het zout. Een klein beetje is niet heel erg, als het je helpt je kuur vol te houden.

  • Succes KellY, dan is dit vandaag jouw 3e dag!.
   Vandaag mijn 4e dag. Het gaat goed. Ik leef maar bij de dag. Af en toe een wandeling tussendoor. Op mijn werk heeft niemand het door. Ook fijn.
   Ik walg altijd wel even van de groene poeder. Ik maak het klaar met een beetje kokend water / oplossen en dan wat koud water erbij en snel opdrinken..
   Het lastige blijft het gezellige eetmoment met gezin. Maar met 2 dampende glazen thee gaat het wel goed. Soms neem ik een mondje pure citroensap. Even als afwisseling. Dan goed mond spoelen voor je tanden. in de avond krijg ik het wel soms wat koud. lekker kleedje op de bank, en dan wat vroeger naar bed. Hou vol allen! Hou je doel voor ogen.

   • Hi Ietje,

    Hahah ik lees dat veel mensen de groene poeder vies vinden maar ik vind het lekker! Even wat anders dan ahoorn siroop met citroensap! Ja vandaag dag 3 en het gaat me vandaag wel goed af al loop ik vaak naar het toilet maar dat zal goed zijn.. het gevoel dat ik wil eten is verdwenen! Ik ben nu 2.6 kilo kwijt.
    Ook eten met het gezin vond k lastig en zelfs koken laat ik over aan mijn man! Jij heel veel succes komende dagen!!

 4. Ik wil ook graag gaan starten, alleen ik heb over 14 dagen een heel belangrijk tentamen en vraag me af of dit slim is om nu te doen of erna? Kan iemand daar meer over vertellen, hoe werkt je focus en concentratie en energie tijdens de kuur?

  • Da’s moeilijk van tevoren te zeggen Lisan – het werkt niet voor iedereen op dezelfde manier. Wat misschien wel voor iedereen geldt is, dat je kansen op succes het grootst zijn als je er een rustige periode voor neemt. Dus als jij nog van alles moet doen voor je tentamen . . .

  • Ben je inmiddels gestart?
   Ik kan alleen reply. Kan zelf geen nieuw bericht maken.
   Maar zijn er mensen die pas gestart zijn?

   • Dag allen,

    Een paar maanden geleden kuur gedaan en ging heel goed. Ga morgen weer starten voor 10 dagen omdat het qua voeding en eten weer langer slecht gaat. Kilo’s zitten er weer aan. Probeer weer een nieuwe start te maken!!

    • Succes morgen!! Ik heb de 1e dag erop zitten. Was best zwaar. Hoofdpijn begint te komen, dus nu een kruidentheetje en naar bed.

   • Dag Nel, allen,

    Vandaag ben ik gestart. Als het zonnige weer in aantocht is krijg ik motivatie om hiermee weer te starten. Heb in het verleden een aantal keer gedaan. En ik voelde me er goed bij na het afsluiten van de kuur.
    Het is altijd voor mij vooral weer een hele (mentale) uitdaging om de kuur af te maken.
    Ik doe de kuur om mijn lichaam helemaal te reinigen. En daarnaast weer een goede start te maken met gezonde voedingspatroon en dit vasthouden. Vooral gezonde tussendoortjes zonder teveel suiker. Ik kan niet zelf een bericht maken. Dat is raar. Kon voorheen wel. Goed, ik hoop dat we elkaar wat kunnen steunen en laten weten dat er mede sappers zijn! Groet Ietje

    • Dag ietje,

     Ik kan ook geen eigen bericht aanmaken heel vervelend.
     Voor mij is het de eerste keer, ik doe dit precies om dezelfde redenen als jij.
     Het is inderdaad een mentale beproeving!
     Succes!🍀

    • Hai hai! Leuk we zijn allebei 20 maart gestart…pfff blijft een uitdaging. Ruik nu het eten in de keuken, echt weer knoppen omdraaien!!

 5. Hallo! Wat goed te lezen dat velen de kuur succesvol afgerond hebben! Het is voor mij jaren geleden dat ik de kuur heb gedaan. Woensdag is het dan weer zover! Nog meer starters? 🙂

   • Hay!

    Ik ben zaterdag gestart. Ik moet zeggen ik drink per dag 1,6 liter sap. Meer krijg ik echt niet op. Vraag me af of anderen dat ook hebben. Verder drink ik er nog 2 liter thee naast. Heb totaal geen hongergevoel(nog niet). De eerste twee dagen waren zwaar. Nu is het te doen.
    Succes!!

    • Hi Nel,

     Wat goed! Volgens mij kan het geen kwaad hoor.. als je maar genoeg drinkt. Ik heb nu dag 2 gehad en ging vandaag beter dan gisteren. Ben wel erg moe en ik ruik eten echt 1000x beter haha!! Succes

 6. Dag 10 zit er op! Van alle keren dat ik de kuur heb gedaan ging het me nu het gemakkelijkst af. Al blijft het alsnog een pittig kuurtje. Kan niet wachten morgen lekker weer op te gaan bouwen. Ben mijn zwangerschapskilo’s kwijt en zit weer op mijn oude gewicht van 56 kg. Ik voel me weer als herboren en hopelijk kan ik de suikers nu laten staan en heb ik de vreetbuien onder controle hahaha! Succes allemaal nog!

  • Dat moet een heerlijk gevoel zijn! Vooral als het zo mee zit en ook qua resultaat. De kuur is mentaal ook geen kattepis😁 Geniet van dit gevoel en succes met opbouwen💪👌

  • Zoooo 10 dagen volbracht en de 3 opbouwdagen zijn dit keer goed gegaan, jippie! het viel me niet heel erg tegen, bij dag 7 was ik de sapjes ergens wel zat, maar heb genoeg (wilskracht) afleiding gehad om toch nog door te zetten. mijn resultaat was 4,2kg, toch nog netjes. Helaas geen roze tong gehad dus zal zeker nog eens de kuur doen. Verder heb ik een app gedownload om bij te houden wat je eet+drinkt en wat je maximaal mag eten.. Heel veel succes voor degene die nu bezig zijn of gaan starten. Je moet maar denken: ‘ wat zijn nou 10 + 3 dagen?’ even doorbijten en heel veel aan jezelf denken, je doet het tenslotte voor je eigen lijf en jij bent zelf degene die keuzes maakt 😉

 7. Jaaaaaa 10 dagen volbracht. Viel me echt niet tegen. Wel veel koud gehad en denk drie dagen zin in alles gehad. Gewoon gewerkt en heeeel veeel gewandeld.ook wel wat dagen vroeger naar bed gegaan als anders. Mijn eind resultaat is -6,7 kg ( heb de groene poeder niet alle dagen gebruikt…. waarom niet? Details bespaar ik jullie 😂
  Nu vandaag begin ik 5 dagen vetarm en vanaf Maandag gezonder leefstijl plan volgen💪🏼 Iedereen Succes 🍀

 8. he hallo allemaal, ik zit op dag 3. Alleen normaliter kan ik iedere ochtend naar de wc, maar nu al drie dagen niet. Hebben meer mensen hier last van of last van gehad?

 9. Hallo allemaal, aangezien mijn tel dit gastenboek niet volledig goed weergeeft kan ik niet per persoon goed reageren. Maar tot zo ver zit de 8e dag er bijna op. Kan niet wachten om zaterdag op te gaan bouwen. Het mengsel gaat me steeds meer de keel uithangen nu. Maarrrr…we zetten door uiteraard. De finish is in zicht!

 10. Vandaag, dag 7 voor mij bijna voorbij.
  Ik kan zeggen dat het erg goed gaat. Vanmorgen woog ik 5,4 kg lichter.
  Met een mooie roze tong. en een erg positief gevoel ga ik mijn laatste drie dagen tegemoet.
  Het enige waar ik echt last van heb is kou. Dus een lekker warm badje infrarood cabine maak ik goed gebruik van.
  Ik wandel erg veel ( mijn vaste hardloop ronde) hardlopen kost me op moment teveel kracht. Ik zet elke dag ruim over de 10000 stappen.
  Aankomende woensdag 12 Januari mag ik weer wat eten.
  Ik doe een bericht van eind resultaat.
  Iedereen succes ……. AlsjeECHTwiltkanjehet😉

  • Leuk om de berichten te lezen, ik ben benieuwd hoe het verder gaat.
   Een nieuw jaar met nieuwe kansen! Ik heb de kuur ruim 5 jaar geleden gedaan maar met de opbouwdagen ging het bij mij helaas mis… maar wil het nogmaals proberen en ik ga aanstaande vrijdag starten…

   • Ik ben maandag begonnen! Eerste dag enorm last van hoofdpijn gehad. Vandaag nog steeds maar wel minder.
    Ik heb de kuur ook al eerder gedaan twee jaar geleden. Maar op dag vijf afgehaakt en de opbouw dagen ook niet serieus genoeg genomen. Dus ga nu voor een beter resultaat. Hoe zien jullie opbouw dagen eruit?

    • vorige x had ik geen sap meer en wilde voor dat beetje geen blik meer kopen dus at ik alleen een sinaasappel. had ook weinig honger toen en mijn maag liet direct na het eten ervan al van zich horen🤣 Dit keer ga ik het denk ik wel doen met sap en 3 sinaasappels.

     • Ok! Dus de eerste dag een sinaasappel. Verder lees ik tweede dag rauwkost en derde dag groente(soep). Houden jullie dit ook aan?

       • volgens diverse sites en die van citroensapkuur zelf lees ik toch eerste dag al sinaasappels. Maar goed das ieder voor zich natuurlijk en misschien ook maar net waar je de info vandaan haalt. Duurt nog even voor ik bij dat stadium ben😂 Ik vind alleen die kou vervelend..ga af en toe maar 10 min op de hometrainer zitten dan ben ik wel weer even warm😊

 11. Dag allen! Ik ga morgen starten met de kuur. Zie er wel tegenop hoor.. merk dat ik nu al veel behoefte heb aan eten, lees snoepen. Hoop echt een goed begin te maken en wat kilo kwijt te raken.

  • Hallo Krista,

   Goed van je! Als het goed is begin jij aan je 2e dag vandaag. Hoe gaat het tot zo ver? En heb je je snoepgedachten al een beetje los kunnen laten? 😉

   • Heel lastig! Vandaag 2e dag en merk dat ik veel met eten bezig ben in mijn hoofd! Denk nu ook aan de lange duur… best lang!

    • Hoi Krista,
     Probeer niet te denken aan hoe lang de kuur duurt, maar probeer per dag te denken. Tot het moment dat je gaat slapen, want in je slaap ervaar je immers geen hongergevoel. Dus elke dag weer naar je slaap toe leven. Mij helpt dit enorm. En op moeilijke momenten het boekje lezen van madal bal die je kan downloaden hier. Dat werkt motiverend en weet je weer waar je het voor doet. En dwing jezelf echt per dagdeel 3 glazen te drinken. En na elk glas een glas water er achteraan. Zo kom je aan je bouwstoffen en het water vult goed. Succes!!

     • Dank je wel voor je bericht, het gaat gelukkig goed! Zit nu in dag 5 en lijkt ook steeds beter te gaan! Boekje werkt inderdaad motiverend. Nog niet gewogen…Ben bang dat het wat tegenvalt en dat zou demotiverend werken haha.

      • hoppaaa al op de helft, dan kun je al gaan aftellen😉 en gewoon pas aan het einde wegen dan.. Ik ben dag 3 door en merk al zichtbaar een veel plattere buik..allemaal darminhoud dus wat ik normaal zag. Maar toch motiveert het. Vanaf vandaag wel wat vaker naar de wc en dun🤣 Hopelijk morgen op het werk niet te veel last van. En die kou zeg🥶🥶 Hou vol💪

      • Je bent over de helft moet je maar denken! Hoe fijn is dat?! Ja, dat boekje is echt heel fijn om er zo nu en dan eens bij te pakken. Weeg dan maar lekker op dag 10. 😉 Geloof me dat je sowieso rond de 5 kg minder op de teller hebt staan dan.

   • Goedemorgen! Leuk te lezen dat je ook bezig bent. Heb deze kuur al 8 keer gedaan. Maar laatste keer is zeker 2014 geweest, dus wel weer even wennen. Ik zit nu pas op dag 2. Voel je je verder goed, buiten de rillerigheid om?

    • Vandaag ga ik dag 6 in. Gaat goed. Wel met vlagen erg honger en koud maar ik ga volhouden 😅
     Hoop dat ik vandaag de dag wat minder aan eten denk .
     nu vanmorgen precies -5 kg.
     Mooi begin van het jaar.
     Dadelijk lekker schoon van binnen en op naar een gezonder eetpatroon.

     • Hoi Diane, 5 kilo al, netjes! Als je honger ervaart moet je nog meer ervan drinken. Dat lege gevoel hou je wel, maar de honger vermindert. Die kou is idd akelig. Voor jou zit het er bijna op, ik nu op dag 6 dus ben ook alweer aan het aftellen. En erna weer de juiste mindset en minder vreetbuien voor mij. 😉

      • ik ben vandaag op dag 4, morgen op de helft🥳 Tot nog toe helemaal geen honger gevoel ervaren..ondanks dat ik als bourgondische postbode langs allemaal lekkere etensluchtjes wandel bij de mensen thuis. Komt denk ik echt door het sap. Ik heb het idee dat je maag ook krimpt van het zuur. Vorige keer na de kuur at ik enkele weken veel minder dan voorheen. Ik vind de dagen en vooral het weekend wel echt saai😂 Ben graag in de keuken bezig en zie het ook als een leuke bezigheid om nieuwe dingen te proberen. Ik voel me goed tot nog toe hopelijk jullie ook allemaal💪🙂

   • Ik ben met afbouwdagen begonnen. Zaterdag ga ik beginnen met het sappige gedeelte🙂 Vandaag hoofdpijn vanwege de 1e koffievrije dag. Hopelijk is dit morgen weg.

    • Hoi Linda,

     Goed bezig! Ik drink zelf geen koffie, maar kan me inbeelden dat het lastig is dat te moeten missen. Maar cliché maar waar…na afronden van deze kuur voel je je als herboren. Heel veel succes!!

     • Ik heb de kuur begin vorig jr ook eens gedaan. Ging vrij goed maar ook toen dag 1 hoofdpijn. Niet raar inderdaad als je normaal elke dag wel 2-3 kopjes drinkt. Ik vond de afbouwdagen daardoor de vorige x eigenlijk het lastigst. Maar goed ik lees dat elke x verschillend kan uitvallen. Vanavond alvast sapjes persen voor morgen. Het sap zelf vindt ik goed te doen. Die groene poeder echter 🤢

      • Hoi hoi, hopelijk is je hoofdpijn nu wat afgenomen. Die groene poeder is walgelijk inderdaad. Ik adem erna altijd een minuut lang door mijn mond. En een glas water er achteraan. Dan proef je het niet. Scheelt!

       • het is zeker wel naar binnen te krijgen. Maar de sap zelf vind ik gewoon heerlijk dus dat is geen straf. Het enige waar ik nu meer last van heb is kou.Misschien wat dat betreft de minst handige tijd om de kuur te doen. Maar geen honger gevoel. Alleen wat slapper en sneller vermoeid. Hardlopen doe ik ook maar even niet. Ga nu lekker mijn huisje poetsen en daarna misschien een wandeling. Ik doe het ook met de dag. 5 Dagen is mijn streven en dan ga ik voor de 10🙂👍

        • vandaag dag 10!!🥳 goed vol te houden geweest. Alleen koud, koud en koud gehad🥶 Op naar de afbouwdagen..ik ga proberen ze volgens het boekje te doen. De weegschaal op dag 10 -5,4 kg.

  • Goedemiddag,
   Ik ben afgelopen maandag ook begonnen. Gaat goed. Af en toe een beetje hoofdpijn en koud maar drink veel water en thee en daarmee gaat het goed! Fijn om te lezen dat er meerdere mensen zijn begonnen met het dieet. Kunnen we elkaar een beetje opbeuren!

   • Goedemorgen Berl,

    Wat leuk dat je ook gestart bent. Ik ben di gestart, dus je loopt een dagje op me voor. 😉 Gisteren ook veel koud gehad. Geen hoofdpijn gelukkig, maar misschien moet jij net als Linda hierboven ook afzien van de koffie of het roken? En zo niet, als die afvalstoffen die je lichaam verlaten kunnen ook invloed hebben op je hoofdpijn. Succes hoor, we kunnen het!

    • Hallo, vandaag mijn 4e dag. Ik ben gaan wegen, maar nog niet afgevallen. Ik heb ook af en toe koud. Vanaf welke dag ga je afvallen? Groetjes Mira

  • Hoi, ik ben maandag begonnen, morgen dag 4 alweer! Dit keer viel het veel zwaarder dan andere keren. Maandag veel geslapen en gisteren ook nog niet fit. Vandaag al iets beter gelukkig. Wel heel koud hele dag met opvliegers tussendoor, pfff. Hoe gaat het met jullie?

   • Hoi Nathalie,

    Dag 4 hier! Zo te lezen heb jij net als ik de kuur ook al vaker gedaan. Bij mij is het omgekeerd; lijkt me makkelijker af te gaan dan de vorige keren. Denk dat het er bij mij door komt, omdat ik nu echt let op mijn inname vh aantal glazen. Toen werd ik op een gegeven moment wat laks en zat ik per dag op de 5 a 6 glazen. Dat is echt te weinig. Merk dat het nu echt veel beter gaat. Gisteren ook veel koud gehad, dus dat herken ik zeker. Jij bent op de helft nu, je mag alweer gaan aftellen straks! You can do it!

  • Hallo, vandaag mijn 4e dag. Ik ben gaan wegen, maar nog niet afgevallen. Ik heb ook af en toe koud. Vanaf welke dag ga je afvallen? Groetjes Mira

   • Hoi Mira,

    Afvallen verschilt per persoon. Bij mij vliegen de kilo’s er de eerste dagen juist af. Sta nu al 3 dagen stil (nu dag 10). Intussen zal jij nu ook zeker wat kwijt zijn. En tijdens de opbouwdagem gaat het proces ook nog door.

    • Dag Kimberly,

     Bedankt voor je reactie. Vandaag is het mijn 8e dag. Ik heb geen honger meer, maar onwijs koud🥶 ik ben ongeveer 3 kilo afgevallen en voel me met de dag fitter.

     Je hebt 3 dagen opbouw. Wanneer mag je weer vis eten? Ik heb zo een trek in zalm😁

     Groetjes,

     Mira

 12. morgen 16 september ga ik beginnen met mijn partner samen. ik heb er zin in. straks nog een bouillon met groente en dan heerlijk 10 dagen niets met eten en afwassen van doen. ga goed voor mezelf zorgen. zijn er anderen die nu een kuur doorlopen?

  • Hoi Mirjam, Ik doe nu de citroensapkuur met me vader samen, we zijn afgelopen maandag begonnen dus zitten nu op dag 4. Ik had gisteren wel echt een dip dagje, hoofdpijn, niet helemaal lekker en moe. Maar vandaag voel ik me super goed en nergens meer last van. Het enige wat ik echt mis is het kauwen en de afwisseling qua eten. Maar we zitten er goed in en gaan voor die 10 dagen. Veel succes nog met de laatste 2 dagen!

  • Ik na twee voorbereidende dagen afgelopen weekend vandaag maandag 27 sep de eerste dag afgerond. De kop is eraf. In verband met zware hoofdpijn vandaag op werk vanwege de cafeïne ontwenning (ik drink normaal 10 koppen per dag) heb ik wel wat zwarte koffie gedronken.

 13. Hallo Allemaal,

  Heb net mijn bestelling geplaatst en wil voor de eerste keer de citroensapkuur gaan doen!
  Zijn er mensen die de kuur ooit hebben opgesplitst? b.v. 1 x 4 dagen 1 x 6 dagen of 2 x 5 dagen?
  Ben benieuwd of dit kan, of dit wel slim is.
  In verband met vakantie heb ik bedacht de kuur op te splitsen.
  Benieuwd naar eventuele ervaringen.

  Dank vast en heel veel succes allemaal!

  Groetjes Maud

  • Hi Maud,
   Ik heb de kuur 2010 voor het eerst gedaan en heb toen begrepen dat je de kuur minimaal 7 dagen, aaneengesloten, moet doen om in ieder geval te legen. In de 3 andere dagen is het vooral reinigen

 14. Hallo allemaal,
  Ik zit op dag 6 van mijn sapkuur nu. Qua honger is het prima uit te houden en de sapjes zijn nog prima te drinken. Ik weeg mezelf iedere ochtend en val normaal iedere dag wel wat af. Echter, heb ik tijdens deze sapkuur nu al twee dagen gehad waarbij ik juist weer 0,2/0,3kg ben aangekomen. Ik weet dat dit met heel veel verschillende zaken te maken kan hebben, maar het is toch wel demotiverend. In principe hoor je gewoon af te vallen volgens mij, dus ik vroeg me af of meer mensen dit hebben of ik de enige ben?

  • Even volhouden, ik heb het al wel 10x gedaan. Soms valt het afvallen even stil. Heeft natuurlijk ook met vocht te maken. Zorg vooral dat je veel beweegt en actief bent. Je moet natuurlijk eerst de suikers van het sap verbranden en daarna vet.

  • Ja, dag 10!!! Ik vond het makkelijk tot gisteren, nu komt de drank mijn neus uit! Gelukkig alleen morgen nog bij de 1e opbouwdag. Verder geen honger of trek en -6 kg.

 15. Goedemiddag CSK’ ers! Vandaag gestart met dag 1. Het sap is goed te doen, ik drink het wel met water uit de koelkast. Het groene poeder daarentegen … Ik hoop in deze 10 dagen van de drang naar zoetigheid af te komen. Hoe erg eigenlijk dat dat nodig is? Veel succes allemaal. groetjes Maaike

 16. Hoi al, gister was mijn 1ste dag! Prima verlopen, ik had er ook echt zin in! Een paar jaar geleden ook deze detox gedaan en was heel goed bevallen! As we speak lig ik op mijn 2de dag heerlijk in een warm bad met een klein hoofdpijntje.. om 10 uur start de Yoga les om daarna de rest van de dag te relaxen met een wandeling tussen door! Ik hoop dat ik de dagen net zo doorloop als enkele jaren geleden..! Fijne dag

  • go for it !!
   Brenda, ik heb m in maart gedaan, de kuur en t doet echt goed,

   helaas “slechte” gewoonten en chocoladedrang liggen nog steeds op de loer, daar baal ik echt van, is meer een psychologische kwestie volgens mij?
   Maria

 17. HoiHoi!
  Ik typ even een nieuwe reactie!
  Ik weet niet of jullie dit ook hebben, maar ik kan de reacties niet meer lezen hoe vaker er op reply gedrukt wordt. Alles schuift op naar rechts totdat het helemaal wegvalt. Op zowel telefoon als mijn laptop (Huawei en Apple). Heeft iemand dit ook?
  Dus voor Nathalie: ik kan nog net zien dat je reageerde op mijn laatste berichtje, maar zie niet wat helaas. Wil je het nog eens kopiëren hieronder?
  Liefs en succes!

  • Hoi hoi, ja heel irritant is dat maar als ik me tel draai (Apple) zie ik het wel gewoon maar op me laptop weer niet…

   Maar mijn reactie van gisteren, waren er 2 trouwens 🙂

   Wat goed nog lekker bezig en friet jaaa ook zo’n zin in maar moet zeggen heb ook echt zin om gezond te gaan eten na de kuur, niet dat ik dat al deed maar er ging soms echt van alles in…zonder rem, dit nu wel doorbroken. Die poeder gewoon je gevoel volgen, ik drink het wel maar met me neus dicht 😂
   Ik maak s’ochtends ruim 2 liter voor de hele dag, 200 ml citroensap en 200 ml siroop en dan water en in de koelkast heerlijk met dit weer. En heb nu voor morgen dag 9 nog 2 volle bussen staan… ik heb er 5 van 500 ml ontvangen., jij niet? Ik weet nog niet zo goed hoe die opbouwfasen nou werkt ff goed inlezen. Ik begon vanochtend niet heel lekker maar heb ervaren als je bezig bent en lekker wandelen ed. dat het eigenlijk veel energie geeft zal niet elke dag in deze kuur opgaan maar vandaag toch lekker druk dagje gehad met veel bewegen.
   Nog ff volhouden, we zijn er bijna!!!

   Ik zit op 3,5 kilo had ook meer gehoopt maar ik hoef ook niet heel veel af te vallen dus ja dan gaat het ook niet zo hard, wil toch wel liefst totaal 5 eraf straks erna dus nog ff lekker doorgaan, door gezonde voeding en sporten. Maar niet te veel naar de kilo’s kijken, ik zie echt wel verandering aan me lichaam misschien ook wat cm’s kwijt alleen heb ik die niet opgemeten:(

   We super fijn om toch een medestander te hebben die redelijk gelijk loopt, tis verder erg rustig hier

   • Ja idd! Erg rustig! Had ook nog een mailtje gestuurd naar MaDal Bal zelf. Maar geen reactie meer gehad helaas. Ik maak het mengsel op precies dezelfde manier. Alleen ik had het via bol.com besteld dit pakket. Wel van dit merk hoor. Maar zag het op bol.com toevallig wat eerder. Daar kreeg ik 2 flessen van 1000ml dus.
    Ik twijfel alleen erover of ik vandaag al ga opbouwen. Ik heb echt veel last van mijn tanden. Ik denk van het zuur. Heb het niet met een rietje gedronken.. 😅 En erbij heb ik ook nog eens blaasontsteking! Nog nooit zoveel gedronken en krijg ik blaasontsteking.. Das toch ook echt raar! 😅 En ik ben ook wel echt geprikkeld/emotioneel ondanks dat ik geen last van honger heb verder (alleen laat in avond). Dus twijfel een beetje wat te doen. Bewegen doe ik gelukkig wel oké. Ik heb een hond. Dus elke dag stukken lopen. 😊
    Nou.. Wat een geklaag bovenstaand haha. Dat is dus wat ik bedoel met niet helemaal lekker erbij zitten!
    Jij zit op je laatste dag nu!!! Trots op jou!!! Heb je al bedacht hoe je verder wilt opbouwen? 😊 Liefs

    • Goed bezig meiden!
     Ik zit nu in dag 5 en gaat heel goed. Gisteren ook al veel energie terug en vandaag ook.
     Ik voel me erg opgeruimd en heb nauwelijks wit op de tong.
     Ik heb besloten af te bouwen na dag 8, dan loop ik na 3 afbouwdagen zo mooi over in een 3-daagse cursus.
     Ik was vanmorgen 3.8 kg kwijt, ik merk met name aan mijn huid dat deze veel gladder is. Snel effect, mooi!

     • Jij ook lekker bezig Kim en fijn hè dat je het aan je lichaam merkt, daar doen we het voor!!! Nog ff volhouden we mogen trots zijn!!

    • Jeetje wat balen zeg en hoe dan? Hopelijk voel je je snel beter! Nog ff volhouden je bent al super goed bezig!!! Ik heb ook via bol.com bestel en ik kreeg 5×500 ml misschien foutje?
     Vanochtend bij opstaan voelde ik me vol energie en dacht nou kan dit nog wel ff volhouden maar ben er ook wel klaar mee, zeker toen ik een nieuwe haring zag die me man had gehaald😩 maar bijna 10 dagen gedaan!!! Maar morgen nog weinig verandering, kuur met sinaasappel….

     • Jij hebt je 10e dag er op zitten na vandaag! Super!
      Ik heb besloten vandaag af te bouwen. Ik had nog even gebeld met het nummer op deze site. mijn kuur blijkt sowieso maar half geslaagd omdat ik de groene poeder niet heb genomen (daar kreeg ik echt enorme buikkrampen van). Dus zijn mijn darmen dus ook niet maximaal schoongespoeld blijkbaar.. Ik baal echt enorm! Maar doordat ik dus een blaasontsteking kreeg en wat andere klachten heb ik naar mijn lichaam geluisterd. Het voelde gewoon niet meer goed. Ik heb verse sinaasappelsap gehaald. 3 sinaasappels gekocht. Maar ik vond ze echt niet lekker. Dus maar een halve gegeten. Ook nog wat glazen van het mengsel gedronken. een.. mega slecht. maar ik heb een paar stukjes sushi gegeten. Gelukkig zat ik heel snel vol ook. Maar ik kan wel echt zeggen dat vandaag een slechte dag was. Ik was (en ben) er zo klaar mee. En weet dus eigenlijk ook niet of ik per se zoveel verandering merk ik mijn lichaam.. Merk niks aan mijn huis en mijn gezicht nog steeds pukkeltjes haha.. Maar hoe dan ook ben ik heel blij dat ik tot zover gekomen ben al!
      Heel veel succes met de opbouw. Laat je even weten hoe het is gegaan?
      En voor Kim ook nog heel veel succes! Ook mega goed bezig! Liefs Sandra

      • Jeetje wat balen van deze afloop en dat je weinig verandering merkt en ja die groene poeder heeft wel z’n werk gedaan dus snap wel dat dit nodig is in deze kuur. Maar wel blij deze niet meer te hoeven drinken want af en toe kokhalzend erin blehhh. Zojuist me eerste sinaasappel op en zat al vol hahaha moest ik nog een glas citroensap…. Hopelijk een betere dag voor jou dat je het goed kan afsluiten! Liefs, Natalie

 18. Ook ik ben bezig met de kuur. Zit in dag 2 en het is de eerste keer dat ik dit doe. Wel eens een sapkuur gedaan van 3 dagen, verder niet.
  Het hongergevoel is er niet of nauwelijks, meer een jammie als ik aardbeien ruik.
  Wel een flinke hoofdpijn of waas, dat zal wellicht komen door mijn koffieverbruik, dat is het lastigste deel qua voeding los te laten voor mij. Verder was ik al heel bewust bezig met voeding.
  Ik heb wel een enorme slapte en kan zo in slaap vallen. Hebben jullie daar ook “last” van?

  • Ja enorm last van de eerste dagen, kon zo een tukkie doen en ook als het kon maar aan toegeven. Succes verder!

    • Ja vandaag begonnen aan dag 8 maar jeetje het valt allemaal niet mee en komt met namen door het slechte slapen wat mij nu uitput. Ik moest er vannacht 4x uit en kom dan niet in slaap en lig maar te draaien, ga maar iets minder drinken, maak van de sap al bijna 3 liter anders vind ik het niet lekker en dan nog gewoon water en kruidentheeën. Vandaag vrije dag dus lekker rustig aan!!
     En hoe is het met jou? Succes

     • Oh, balen, lange dagen dan! Succes en geniet van je vrije dag.
      Hier dag 3, vanmorgen al fitter wakker en nog een lichte zweem hoofdpijn/druk met vlagen. Ik heb geen hongergevoel en ben minder slap dan gisteren gelukkig.
      De sap kan ik me voorstellen dat je daar flink zat van raakt, ik verdun het soms en flink wisselen met smaken kruidenthee. Tandenpoetsen helpt ook.
      Ik slaap als een malle gelukkig, kijk nu alweer uit naar vanavond 😉
      Laatste loodjes voor jou, keep going!

      • Lekker en fijn dat je vandaag fit bent begonnen!! Maar wel balen van de hoofdpijn, ik heb daar geen enkele keer laat van gehad gelukkig, hopelijk verdwijnt het snel maar volgens mij is het echt van de eerste dagen. Mijn dag begon niet heel lekker maar uiteindelijk hele lekkere dag gehad en zit vol met energie, dat maar volhouden voor de laatste loodjes!!!! Het gaat echt met ups en downs maar we gaan door!!!! Zo hopelijk lekker slapen!!!

 19. Vandaag dag 2! Ik vind het best lastig! En ik heb gisteren en vandaag toch stiekem wat droge luchtige crackers en soms stukje komkommer gepakt tegen de misselijkheid. Hoofdpijn met vlagen. En vanmorgen echt zo chagrijnig dat ik gewoon ontplofte door een klein dingetje. Misschien door afkicken van suiker? En plassen! Nog nooit zo veel! Heel irritant! Maarre… We houden vol (hoop ik). Nog maar 8 dagen te gaan.. 😅
  Jullie nog wat bemoedigende woorden voor mij? 😁

  • Hoi Sandra,

   Ik herken het, vandaag dag 3 voor mij maar gisteren op dag 2 ook veel moeite en totaal geen fut, geef er dan ook maar aan toe, soms wel handig dat thuis werken! Vandaag op dag 3 ging het wat beter, maar blijft lastig als de rest van het gezin lekker eet maar ik wil dit volhouden.
   Ik heb (nog) geen last van hoofdpijn drink heel veel kruidenthee, water en de kuur maak ik met iets meer water aan, dan vind ik het beter te doen.
   Snel naar bed, nog 7 te gaan😞 volhouden hoor, ik zeg steeds tegen me zelf wat zijn nou 10 dagen!!

   • Thnx voor je reactie. Toch altijd fijn die herkenning! Dag 3 zit er voor mij ook bijna op. Het ging al echt zoveel beter! Ik heb niet echt veel honger meer. Eerder de gewoonte dat je wat wilt eten of pakken. En veel minder emotioneel / chagrijnig. Dus das al fijn!
    Met een gezin lijkt het mij enorm lastig! Respect voor jou! Ik ben alleen, dus ontwijk al het eten om mijn heen haha. Maar ik zie wel echt enorm uit naar dag 10! Of beter gezegd dag 13 haha. Zoveel zin in frietjes! Al is dat natuurlijk zeker niet de bedoeling haha.
    Ik moet nog starten met de groene poeder trouwens. Beetje bang voor die krampen.. 😅 Las ergens dat de groene poeder ook niet perse een must is… 😅 Succes ook voor jou!!

    • Fijn dat het al beter gaat, weekend is toch altijd wel wat lastiger dan door de weeks. Tsja frietjes, die zaten ze gisteren lekker naast me te eten en ik aan me sapje 😌
     Die groene poeder neem ik wel en eigenlijk geen last van krampen, alleen de eerste dag was ik blij thuis te zijn was een paar keer rennen. Maar lekker nee echt niet, neus dicht en snel naar achteren gooien.
     Ik ben naast de kuur ook gestopt met roken dubbel op haha maar gaat hartstikke goed. In het koppie zit het goed en krijg veel steun, alhoewel ze toch vaak denken, hoe kan je nou 10 dagen op een sapje leven! Bijna op de helft, dan aftellen!!

     • Oh wat goed! Zelfs nog stoppen met roken! Respect hoor! Ik heb vandaag gezondigd haha. Een stukje banaan en wat komkommer. Ik merk dat ik meer moeite heb met eten uit gewoonte dan het hongergevoel zelf.. Hoewel die nu wel weer komt opzetten. Snel slapen dus! 😁 Jij weer succes de laatste dagen!

      • Hoe is het met jou? Ik heb het heel lastig gehad op dag 5 en 6, dat ik eigenlijk had besloten ik hou vol tot dag 7 en dan afbouwen ook omdat me tong weer redelijk roze is en idee heb dat het binnen ook wel goed zit. Maar eindelijk een nacht goed geslapen (moet er wel minimaal 2x uit om te plassen en kom dan zo lastig weer in slaap) toch maar besloten door te ga, nu over de helft en voel me echt beter, minder moe en slap en qua honger ook nergens last van. Ook wandelen en gisteren gesport terwijl ik eigenlijk geen puf had geeft echt een beter gevoel en energie. Ik hoop dat het met jou ook goed gaat!

       • Heeej!
        Wat goed dat je toch volgehouden hebt! En nog steeds!
        Ik vandaag dag 7! Ik had precies hetzelfde bedacht in eerste instantie! Omdat ik ook hoor dat mensen deze kuur 7 dagen doen en dan dus de 3 afbouwden. Maar tot nu toe gaat het wel! Ik heb alleen niet echt een gele tong gekregen. Misschien 1 dagje… Ik gebruik dan ook niet echt de groene poeder. Dus hoop niet dat ik het daarmee verpest heb haha! Want zelfs bij een heel kleine beetje van dat poeder kreeg ik al echt buikkramp. 3 keer in totaal maar geprobeerd. Maar was niet te doen.
        Vroeg me alleen af qua sap.. 2 liter is precies genoeg voor 10 dagen toch? Maar las dat dag 11, 12 en 13 dus ook nog van dat mengsel nodig is. Mijne ahornsiroop is dan op. Heb jij nog nieuwe erbij gehaald?
        Gisteren dag 6 trouwens heel lastig. Ik had bijna Mac besteld. Ik heb echt zoveel zin in frietjes. Verder nergens last van.. maar friet!!!

        • Hoi hoi,
         Wat goed nog lekker bezig en friet jaaa ook zo’n zin in maar moet zeggen heb ook echt zin om gezond te gaan eten na de kuur, niet dat ik dat al deed maar er ging soms echt van alles in…zonder rem, dit nu wel doorbroken. Die poeder gewoon je gevoel volgen, ik drink het wel maar met me neus dicht 😂
         Ik maak s’ochtends ruim 2 liter voor de hele dag, 200 ml citroensap en 200 ml siroop en dan water en in de koelkast heerlijk met dit weer. En heb nu voor morgen dag 9 nog 2 volle bussen staan… ik heb er 5 van 500 ml ontvangen., jij niet? Ik weet nog niet zo goed hoe die opbouwfasen nou werkt ff goed inlezen. Ik begon vanochtend niet heel lekker maar heb ervaren als je bezig bent en lekker wandelen ed. dat het eigenlijk veel energie geeft zal niet elke dag in deze kuur opgaan maar vandaag toch lekker druk dagje gehad met veel bewegen.
         Nog ff volhouden, we zijn er bijna!!!

       • Ohja… ben nog maar 2 kilo afgevallen. Ben niet per se te zwaar. Maar had graag toch wel iets meer gezien aangezien je sowieso weer een kilo bijkomt als je darmen vullen.. Komt misschien nog laatste dagen.. En tijd van de maand… misschien daardoor ook wat zwaarder… Hoe zit dat bij jou met afvallen?

        • Ik zit op 3,5 kilo had ook meer gehoopt maar ik hoef ook niet heel veel af te vallen dus ja dan gaat het ook niet zo hard, wil toch wel liefst totaal 5 eraf straks erna dus nog ff lekker doorgaan, door gezonde voeding en sporten. Maar niet te veel naar de kilo’s kijken, ik zie echt wel verandering aan me lichaam misschien ook wat cm’s kwijt alleen heb ik die niet opgemeten:(

 20. Dag 10 zit er op! Nooit gedacht dat het zo makkelijk ging gaan! Ik heb het samen met mijn zus en mama gedaan zij hebben het ook makkelijk uitgedaan! Heb me nog nooit zo goed gevoelt! En wat ook mooi meegenomen is dat ik 6kg kwijt ben joepie!! Ik ga dit zeker nog eens opnieuw doen! Veel succes aan iedereen!

  • Ik ben nu bij dag zeven
   Ik vind de opbouw dagen moeilijk aangezien ik niet tegen sinasappel kan, wat moet ik dan nemen?
   Wil koolhydraten gaan doen dan!
   Wat gebeurt er als je je niet aan de opbouw dagen houd? We hebben nl op de derde opbouw dag een feest waar ik toch wel wil mee eten 🤭

 21. Hallo allemaal,

  Ik zit vandaag op dag 5. Gisteren en vandaag vind ik best moeilijk. Plotseling best wel honger. Heel vreemd. Maar ik blijf volhouden, want ja ik zit nu al op de helft. Gelukkig begin ik mij al wel opgeruimder te voelen van binnen. Dus dat houdt me op de been. Maar deze keer zeker niet zo makkelijk als vorige keren. Ok heel veel succes iedereen!

  • Zet em op! Drink wanneer je er aan toe bent, wellicht dat het helpt. Vanaf nu gaat het meestal wat makkelijker.

 22. En dag 6! Tot nu toe gaat de tijd snel en ben ik al 3,6 kilo kwijt. Ik kom er niet aan om de 2 liters te drinken, eergisteren werd ik daar bijna gewoon misselijk van! Nu drink ik wanneer ik behoefte heb. Het extra bewegen op een dag maakt dat het afvallen enorm snel gaat.

  • Wat goed zeg! Ik zit vandaag op dag 4. Tot nog toe van een leien dakje gegaan, maar plotseling vandaag wel moeilijke dag achter de rug. Dacht alleen maar aan lekkere dingen die ik wilde eten, dus vanavond maar heel vroeg naar bed. Ik merk dat het bewegen mij inderdaad ook echt goed doet. Ik ben tot nog toe 2.7 kg kwijt. Heel erg blij mee. Veel succes nog! Voor jou is het vanaf morgen aftellen.

   • Ja klopt, dat bewegen maakt dat je nog meer afvalt. Ik heb vandaag alle lekkere dingen opgeschreven, dan hoef ik er niet meer aan te denken. En dan ga je die, als je weer mag eten, dan weer eten (niet alles tegelijk natuurlijk ;). Dat helpt mij wel.
    Ik heb het niet altijd, dat ik zoveel aan lekkere dingen moet denken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.