Deel je vragen, inspiratie en ervaringen in ons gastenboek! Anderen hebben veel baat bij jouw ervaringen. Zoals je misschien gemerkt hebt is, is het niet altijd makkelijk de kuur vol te houden of zelfs te beginnen. Help en inspireer in dit gastenboek anderen hun gezondheid in eigen hand te nemen!

44.881 reacties

 1. Hallo allemaal!
  Morgen begin ik met de kuur! Heel spannend! Ik ben erg benieuwd of er tips zijn om door de ‘moeilijke’ momenten te komen.
  De afgelopen 2 dagen mijn normale voedingspatroon losgelaten en alleen groente/fruit gegeten, water en kruidenthee gedronken. Straks een groen poedertje voor het slapen gaan. Ik ben benieuwd of er nog meer mensen zijn die morgen beginnen met de kuur!

  • Succes!
   Blijf denken aan het eindresultaat en hoe goed het is dat je dit doet. Je voelt je enorm goed als je het hebt volgehouden, denk daaraan wanneer het moeilijk wordt!
   Verder afleiding zoeken of je tanden op dat moment gaan poetsen helpt ook.

   • Dank je wel Nathalie! Vandaag dag 1: het mengsel vond ik echt lekker! Dus dat ging goed. Groene poedertje ook prima, heeft al goed effect op mijn stoelgang. Ik probeer rustig aan te doen de aankomende dagen (wordt nog een uitdaging). Met deze temperaturen heb ik het gelukkig (nog) niet koud. Ik drink er veel kruidenthee bij. So far so good. Morgen een nieuwe dag. Succes allemaal!

    • Dag 2 verliep goed! Een uur gewandeld. Rustig aan gedaan. Minder hongergevoel dan op dag 1. Ik hoop dat dat zo blijft. Buikkrampen gehad, het groene poeder doet z’n werk. Veel kruidenthee gedronken naast de 2 liter citroen/ahornsiroop mengsel. So far so good! Veel succes aan iedereen die nu aan het kuren is. Dit is voor mij de eerste keer dus een hele nieuwe ervaring!

     • Dag 6! Ik voel me erg goed! Rustig, kalm. Gisteravond tijdens een etentje fantastisch eten op tafel en ik met mijn sap :-)! Het eten rook heerlijk maar het lukte me zelfs om van mijn sapje te genieten. Still going strong! Voel me energiek, open, vrij. What a ride! Succes aan iedereen die aan het kuren is!

      • Dag 7! Ik voel me energiek. Wel steeds vieze smaak in mijn mond dus veel tandenpoetsen en pepermuntthee drinken. Mijn tong ziet er ook beetje viezig uit. Maar het valt me heel erg mee tot nu toe. Aan de ene kant heb ik zin om te beginnen met eten, maar heb er eigenlijk helemaal geen behoefte aan. Als ik honger krijg dan neem ik een glas sap. De honger verdwijnt. Super goed vol te houden. Succes aan iedereen die aan het kuren is! Je kunt het!

 2. Ik ben vrijdag begonnen, maar ik ben een andere Nathalie dan hieronder. Een maand geleden heb ik het ook al gedaan, maar mijn lichaam was nog niet helemaal gereinigd. Ik heb nog sociale verplichtingen, eentje heb ik al gehad en volgende week zondag, dag 10 voor mij, heb ik een bbq, dat is nog even afzien.

  Vandaag dag 4, dat gaat best snel. Iets teveel groene poeder gehad gisteravond, dus veel wakker gelegen.

  Als er nog meer kuurders zijn, ik vind het altijd leuk om te lezen hoe het met jullie gaat.

 3. Hoi allemaal,

  Ik ben vandaag weer begonnen met de kuur. Voel me best moe, kijk ernaar uit om mij weer zo heerlijk te voelen na die 10 dagen. Dus daar ligt m’n focus. Succes aan iedereen die nu ook bezig is of binnenkort weer gaat beginnen.

 4. Pfff dag 1 is voor mij al mislukt.
  Had echt teveel trek in eten en blijkbaar niet voldoende doorzettingsvermogen.

  En tja zoals ik van andere lees, zodra je je je volgegeten hebt baal je enorm.
  Ik ga nu weer 3 dagen geen vlees eten en alleen groente en fruit.
  Vrijdag nieuwe poging 😀

 5. Hoi , ik doe de kuur met wat voeding er bij want anders krijg ik migraine.
  Ik eet s’morgens en s’middags 2 a 3 rijstwafels met super dun jam , een opkikker en s’avonds sla met komkommer en een ei . Neem super veel water en groene thee .
  Loop er 5 km bij en dat zijn bijna de calorieën wat ik eet .
  Eerste dag 3 kilo er af maar nu sta ik 2 dagen stil ! Iemand advies voor me?

 6. Goeieavond.

  Lees zoveel positieve reacties !!
  vind zo knap van iedereen!!
  Baal nu nog meer van mezelf….
  Ik zit op dag 2 en ben dus gaan eten , hele kleine hapjes…
  ik moest gewoon eten, ben de hele dag op de benen en zet dagelijks meer dan 10.000 stappen
  en kon het niet weerstaan toen ik me hele gezin zag eten, en nu voel ik me schuldig en slecht en weet ik niet zo goed wat ik moet doen ?… ga ik gewoon door, begin ik opnieuw of hou ik er maar gewoon mee op ….
  Vind het echt heel moeilijk, wil dit echt heel graag , niet alleen omdat ik nodig wat kilos kwijt moet, maar ook omdat ik zo slecht heb gegeten voor maanden en me zo futloos voelde.

 7. Dag 6 voor ons. Behoorlijk gewichtsverlies, allebei ongeveer 4 kilo. Voornamelijk vocht, neem ik aan. Mijn vrouw gaat het beter af dan mij – ik ben vaak wat slap en lusteloos. Lijkt een beetje op een rouwproces, maar ik ben dan ook een enorme liefhebber van lekker (en gezond) eten. Met die 4 kilo minder zijn we al heel blij, en we gaan door tot en met dag tien. Sterkte allemaal en alvast gelukgewenst met het resultaat, want dat is er zeerzeker! Geniet van een prachtige moederdag 😉

 8. Vandaag dag 2 van de kuur. Gaat tot nu toe goed maar heb het gevoel alsof ik niet de hele 2 liter van het ahorn en citroen mengsel nodig heb. Heb weinig last van honger.
  Is het erg als ik hier minder van drink?

  • Ik heb altijd maar een liter nodig in 10 dagen en drink altijd maar 6 glazen. Vanaf 10 uur elke 2 uur 1. Laatste dan om 8 uur.

   Succes. En mocht je je toch minder gaan voelen. Vanaf dag 4 voel je je vast weer top. En anders zeker vanaf dag 5.

   Groet, Renske

   • Oke, Top.
    Was al bang dat ik met tegenzin de rest op moest drinken. Dat valt reuze mee. 🙂
    Dankjewel!
    Ik ben nu al benieuwd hoe ik me voel op dag 10.

    Groetjes, Tessa.

 9. Goedenavond. Morgen ga ik starten met dag 1. De kuur heb ik al eerder gedaan met goede ervaringen en ook wel eens wat minder goed geslaagd. Ik heb er nu echt wel zin in deze keer. Ik heb er drie doelen aan vastgekoppeld. Doel 1: elke dag sta ik om 6.00 uur op. Doel 2: elke dag mediteer ik 10 minuten. Doel 3: 10 dagen vasten.
  Mijn uiteindelijke hoofddoel is verbeteren van mijn gezondheid. Ik ben langzaam weer wat meer aan het snoepen, drink best veel koffie, en heb wat last van hoofdpijn. Ik wil graag weer in een lekker gezond patroon komen.
  Als er nu nog meer mensen meedoen, veel succes!

  • Je bent niet alleen Monki – m’n vrouw en ik gaan meedoen vanaf vandaag. Met het doel voor ogen gaat het vast weer lukken. Kan nu al blij worden van het resultaat 😉

 10. Het is avond en dag 10!
  Morgen opbouwen. Erg blij met dat ik dit weer heb gedaan.

  Ik heb wel nu nog een enorm witte tong, die moest nu wel weer richting roze zijn toch? En anders over een maand weer de kuur, om helemaal te ontgiften?

  • Ik heb precies hetzelfde, witte tong. Werd wel iets minder, maar nog steeds wit. Ben wel benieuwd of dit niet gewoon komt omdat we niet eten of dat de ontgifting dan toch echt nog niet helemaal klaar was. Weet iemand dit?

   • Mijn tong is nooit nooit helemaal wit geworden. Wel wat geliger. Bij mijn moeder werd hij echt veel witter, maar die rookte en dronk koffie. Ik denk dat ik dan maar minder gifstoffen in mijn lijf heb. Maar ik denk ook dat als je je oude gewoontes weer oppakt dat hij over een maand net zo wit is. Dus zou me er niet aan storen eerlijk gezegd. Als je je nu lekkerder voelt dan ervoor, ben je geslaagd toch?

 11. Ik zit op dag 8 en 5 kilo lichter. Ik hoopte toch al meer gewicht te zijn verloren, maar ik ben wel al erg blij met de kuur tot nu toe. Nog 2 dagen en dan kan ik weer beginnen met opbouwen =D

 12. Zo, dit is mijn laatste opbouwdag. Zojuist heerlijke soep gegeten met twee rijstwafels. Heerlijk gewoon. IK ben zeker trots op mezelf en hoop het gezonde gevoel lang vast te kunnen houden.

 13. Zojuist groene poeder op. Morgen start ik met de kuur. Afgelopen 2 maanden aardig afgevallen. Nu nog een extra duwtje en ontgiften. Kuur 3 jaar geleden gedaan, ging best. Mindset.
  Welterusten.

  • Heel veel succes! Ik neem het groene poeder niet maar stoelgangthee, werkt even goed en is een lekker tussendoortje tussen het sap. Ik doe daar wat ahornsiroop en citroensap is, is weer net even iets anders.

  • Fijn dat het jullie gelukt is, leuk om te lezen!
   Voor mij is vandaag dag 1. Heb er zin in! Ruim twee liter drinken vind ik een uitdaging. Besef momentje dat ik altijd veel te weinig drink.. Mooie start voor een nieuwe gewoonte. Let’s go! Wie is er nog meer gestart?

   • Hee! Hoe gaat het bij jou? Dag 5 nu toch? Ik ben woensdag gestart, dus nu dag 3.
    Hoe ervaar jij het?
    Ik heb zelf in de middag wel echt last van hoofdpijn gehad en extreme moeheid. Verder voel ik me prima en geen honger gevoel!

 14. Afgelopen vrijdag begonnen met de kuur, vandaag dag 7. Tot zover is alles super goed verlopen. Vandaag ben ik alleen wel heel erg duizelig, maar ik probeer het goed op te vangen om even wat meer sap te drinken achter elkaar. Het aftellen is begonnen. Nooit gedacht dat ik het zo lang zou volhouden. Ik ben er nu al mega trots op!

 15. Ik zit op dag 5 en ruim 4 kilo kwijt. Ik heb gisteren al even gekeken naar gezonde lunch maaltijden. Nu nog minstens 8 dagen wachten tot ik er van kan genieten haha. Maar vooral voor de afwisseling gezocht naar iets lekkers. Normaal zou ik dan iets ongezonds en lekkers kiezen, maar nu hoop ik dat ik met wat ingrediënten ook iets lekkers gezonds ga maken. Ik ben wel blij dat ik nu thuiswerk, dat maakt de kuur een stuk aangenamer. De vorige keer was het fietsen naar werk (half uur x2 per dag) erg zwaar + men vraagt zich niet steeds af waar ik zo lang blijf als ik weer op het toilet zit 😉

 16. Vandaag dag 9 van mijn kuur. Ook ik heb nu dat het sap met veel moeite kost om op te drinken. Ik heb het gevoel dat ik heel de dag door aan het drinken ben. Terwijl ik ongeveer 8-9 maal een portie neem. Ik zal heel blij zijn als morgen de laatste dag is en ik weer wat anders kan eten en drinken. Maar ik hou vol,

  • Lekker bezig Jeanne! Je bent er bijna. Goed gedaan 🙂 Nu inderdaad rustig opbouwen met eten anders het voor niets.. Waar kijk je het meest naar uit?

 17. Hoi kuurders!
  Ik begin aan dag 3 vandaag. Ik heb de kuur vaker gedaan, maar dit keer staat de sap mij erg tegen. Terwijl ik naar mijn idee beter mentaal ben voorbereiden dan vorige keren. Wat ik mij nog afvraag: er staat ca 2 liter sap per dag, hoe erg is het als het dus 1,5 is bijvoorbeeld? Ik moet vaak moeite doen om alles op te drinken.

  • 6 glazen is voor mij genoeg hoor. Die 2 liter geldt echt niet voor iedereen. Daarnaast drink ik nog een hoop water. En het is niet zo dat bij mij dan de kilo’s eraf vallen. Gewoon 3,5 kilo op dag 7. Maar dat is prima. Want echt zwaar was ik ook niet.

 18. Goedemorgen. Leuk om alle ervaringen te lezen van mede kuurders. Vandaag begonnen aan dag 5. Voel me prima. Het is niet mijn 1e citroensapkuur en zal denk ik ook niet de laatste zijn. Voor mij is het altijd even een ‘reset’ na een periode van wat ongezonder eten. Tot nu toe 2.9 kilo afvallen. Hoe zijn jullie ervaringen m.b.t gewichtsverlies?

 19. Vandaag dag 6 van mijn kuur. Het gaat heel goed, kan me prima aan het schema houden. Ik heb geen honger, maar als ik eten ruik loopt het water me in mijn mond. Wat zal ik straks weer waarderen dat gewone maaltijden zo lekker zijn.

 20. Vandaag dag 7 en ik vind het vandaag erg zwaar. Het ging best goed ..geen hongergevoel en voelde me heel goed. Alleen vandaag hele dag onrustig maar ik zet door. Ben wel blij dat het richting dag 10 gaat..zet nog masr weer n kop thee.

 21. Goedemiddag; dag 5 gestart en vol energie !
  Ik doe de kuur al jaren maar het was de eerste keer dat ik toch wel wat afgezien heb op dag 1 en dag 2 …
  Na altijd heel veel krampen te krijgen dr het groene poeder ben ik nu overgeschakeld nr zuiveringszout ; wat een verschil en veeeeel beter . Dit dag 3 en dag 4 reeds toegepast maar vandaag overgeslagen want moest de baan op en je moet toch 2 u rustig kunnen zitten daarvoor . Ik voel nu al dat de 10dagen geen enkel probleem worden !
  Grtjs vee

 22. Vandaag echt begonnen, mijn eerste dag. De voorgaande dagen al wat geminderd met zoet en zeker geen vlees eten. Vorig jaar heb ik de kuur ook gevolgd. Toen ging het prima, ik ben benieuwd of het deze keer ook zo goed gaat.

 23. Hey hey ; vandaag mijn eerste dagje volbracht met toch flink wat klusjes en voldoende beweging . Ben nogal moe nu ! 9 to go …

 24. Dag VIII voor mij vandaag. Dit is de vijfde keer dat ik de kuur volg, en zit gelijk weer een stuk lekkerder in mijn vel. Sterker nog, ik val niet meer voor de film op de bank in slaap haha. Wat maar weer aantoont wat al die ongezonde producten met je lichaam doen. Na deze kuur zal ik mij gaan storten op een gezondere leefstijl. Succes aan iedereen hier

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.