Deel je vragen, inspiratie en ervaringen in ons gastenboek! Anderen hebben veel baat bij jouw ervaringen. Zoals je misschien gemerkt hebt is, is het niet altijd makkelijk de kuur vol te houden of zelfs te beginnen. Help en inspireer in dit gastenboek anderen hun gezondheid in eigen hand te nemen!

44.678 reacties

 1. Dag 10 en hoewel ik we wel klaar mee ben, zit ik wel heel goed in mn vel. Ik ben niet eens zo heel veel afgevallen (tegen de 5 kg) maar mn huid straalt, mn nagels voelen dikker aan, mn haar voelt supergezond, ik heb energie en ik heb vooral trek in gezonde dingen. Ik ben gewend elke dag een wijntje en overdag veel pepsi max te drinken, maar heb daar eigenlijk totaal geen behoefte aan. Het is alsof je lichaam zelf een reset heeft gemaakt en aangeeft wat goed voor je is. Ik snak dan ook naar groenten en bijvoorbeeld naar humus, een volle groentensoep en fruit. Morgen eindelijk weer aan vast voedsel beginnen. Ik baal een beetje van de lange opbouw van drie dagen omdat ik zo’n zin heb in een grote salade, maar ik heb vaak gelezen dat een te snelle opbouw voor terug naar af, en een jojo effect. Dat wil ik echt voorkomen. Maandag dus eindelijk weer kwark, kaas en een pokebowl. Al met al heeft de kuur mij supergoed gedaan. Ik raad het dan ook iedereen aan. Volhouden jongens, want het is het echt waard! En grijp die kans nu in coronatijd. Geen borrels of etentjes… Gewoon focussen op jezelf.

 2. Dag allemaal!
  Ik ga morgen beginnen met de sapkuur, voor de eerste keer. Ben er helemaal klaar voor qua voorbereiding! De afgelopen dagen minder én vegetarisch gegeten. Zojuist een glas water met groen poeder gedronken. Ben heel benieuwd wat deze ervaring gaat brengen…! Nog meer startende sapkuurders toevallig?

 3. Voor het eerst in 6 jaar heb ik de tien dagen volgepakt en ik voel me sterker dan ooit erbij. Denk zelfs dat ik het verleng tot woensdag.
  Ik ben alleen emotioneel instabiel haha.
  Succes iedereen

 4. Hoi hoi,

  Ik zit nu op dag 4 van de kuur en ik blijf echt maar honger hebben. Ik wil ook niet meer afvallen ik weeg namelijk 55 kilo en ben 1.65, dus ik doe het niet voor het afvallen maar echt voor het reinigen van mijn lichaam. Wat moet ik hieraan doen?

 5. Ik ben gisteren begonnen en heb dag twee er dus bijna opzitten. Ik heb de kuur twee keer eerder gedaan en het ook beide keren afgemaakt. Het is wel een stuk moeilijker vol te houden in de winter omdat je het veel sneller koud krijgt. Ik zag veel vragen over gewichtsverlies. Tuurlijk is dat fijn (bij mij beide keren rond de 6 kg), maar een deel ervan komt na afloop natuurlijk weer terug, wanneer er weer normaal gegeten wordt. Waar de kuur bij mij zo fijn voor was is voor het ‘je gezond voelen’. Je huid , haren. je merkt het gewoon. En anderen merken dat ook op. Daarnaast geeft het je weer even een reset – leer je vast voedsel weer op een andere manier waarderen. Ik wil na de kuur gezond met WW beginnen, voor twee maandjes, om voortgang te geven aan de kuur…. en het gezonde leven. Succes allemaal!!!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.