Deel je vragen, inspiratie en ervaringen in ons gastenboek! Anderen hebben veel baat bij jouw ervaringen. Zoals je misschien gemerkt hebt is, is het niet altijd makkelijk de kuur vol te houden of zelfs te beginnen. Help en inspireer in dit gastenboek anderen hun gezondheid in eigen hand te nemen!

44.641 reacties

 1. Dag 6.. Whoop whoop!!

  Jeee!!! De 6e dag alweer.. Ik had niet verwacht dat het me zo goed af zou gaan..

  Uiteraard heb ik af en toe trek, vooral als ik net wakker ben, zo snel mogelijk sapje maken en opdrinken.. 2 liter sap, veel thee.. Ik kom de dagen wel door..

  Zijn er meer mensen die een gek raar gevoel op hun tong en of in hun mond hebben??
  Ik heb steeda het gevoel alsof ik een haar in mn mond heb.. Tanden poetsen, tong schraper heeft geen effect..

 2. Dag 6..

  Jeee!!! De 6e dag alweer.. Ik had niet verwacht dat het me zo goed af zou gaan..

  Uiteraard heb ik af en toe trek, vooral als ik net wakker ben, zo snel mogelijk sapje maken en opdrinken.. 2 liter sap, veel thee.. Ik kom de dagen wel door..

  Zijn er meer mensen die een gek raar gevoel op hun tong en of in hun mond hebben??
  Ik heb steeda het gevoel alsof ik een haar in mn mond heb.. Tanden poetsen, tong schraper heeft geen effect..

 3. Dag 4..

  Ohhh!!! Wat ruikten de pannenkoeken lekker… Net als de paprika chips.. Oeff..

  Ondanks dat het eten (bijna) allemaal zo lekker ruikt.. Geen honger.. Meer zin in…

  Voel me gezien het niet eten best goed.. Af en toe lichte buikkrampen.. Af en toe lichte trek.. Wanneer ik genoeg blijf drinken gaat het goed..

  Ik lees veel dat ‘jullie’ het sap niet weg krijgen.. Komt dat door de smaak?? Is het te zuur?? Of vinden ‘jullie’ net als ik de smaak van de ahorn op een gegeven moment vies?? Soms moet ik echt eventjes doorzetten om het op te krijgen..

 4. Hey hey..

  Het is jaren geleden dat ik de citroensapkuur gedaan heb.. Nu in corona tijd heb ik meerdere keren gedacht.. Zou wel weer een kuurtje willen doen.. Heb mn dr altijd goed bij gevoeld..

  Zo gezegd zo gedaan.. Vanmorgen de eerste citoentjws geperst.. Inmiddels al 1,5 liter gedronken.. Ben alleen nie zn fan van de cayennepeper.. Hoe ervaren jullie de peper??

  Vandaag lekker rustig dagje, lezen in het zonnetje, niets bijzonders..

 5. Het lukt me niet om 2l sap per dag te drinken en vraag me af of dit kwaad kan. Ik drink daarnaast wel veel water en thee. Ik gebruikt dit keer de ahornsiroop uit een blauw blik met een vogel erop en er staat neera op.
  Ik voel me verder wel goed en fit.

 6. Hallo allemaal,
  Afgelopen zaterdag ben ik begonnen met de afbouwdagen. Uiteindelijk heb ik er 4 afbouwdagen van gemaakt, omdat we afgelopen zaterdag spontaan besloten om 2 daagjes naar het strand te gaan, waar we er uiteindelijk 3 van hebben gemaakt. Dat was niet zo goed getimed, maar goed ik heb me netjes gedragen. Manlief en kids lekker aan een ijsje en ik aan een kopje kruidenthee.
  Vandaag alweer dag 3 van de kuur en ik moet zeggen dat het me tot nu toe behoorlijk meevalt. Ik moet wel moeite doen om 2l sap per dag te drinken. Gisteren had ik gewoon helemaal geen hongergevoel/trek. Ik ben gewoon aan het werk. Vanochtend moest ik een herenhuis en 2 terreinen opnemen (2 ha en 5 ha) en dat ging me gelukkig prima af. Wel had ik een momentje buikkrampen en was ik bang dat ik ergens in de bosjes moest gaan zitten, maar gelukkig ging dat met de beweging weg.
  Zijn er momenteel nog meer mensen aan het kuren? Lost de groene poeder bij jullie ook niet helemaal op? Ik krijg gewoon kokhalzingen bij het nemen van de groene poeder.

 7. Do 10 Sept. 2020
  Pffff, vandaag dag 6 en het gaat niet zo goed. Ontzettend veel zin om te gaan eten. Wat een wisselende emoties maak je door in een dag, jeetje 🙁
  Van mezelf helemaal top voelen naar ontzettend belabberd, hihi.
  Wat betreft het gewichtsverlies is er helaas een klein kilootje af. Een diepe zucht en de laatste uurtjes van deze dag uitzingen. Morgen met frisse moed ertegenaan. Succes allemaal!

 8. Bezig met de 5de dag. Gaat goed, Geen echt honger gevoel.
  Ben reeds 4 kg afgevallen, Als dit in dit tempo door mocht gaan dan ben ik zeer tevreden.

 9. Ben nu op de 7e dag, vandaag voel ik me futloos en ik begin de smaak van de citroensap echt vies te vinden. Zo’n vieze smaak op m’n tong. Krijg de 2 liter ook niet meer weg, nu drink ik 1,5 liter en veel thee en water erbij. Gelukkig hoef ik de aankomende dagen niet te werken en doe ik rustigaan. Ik kan niet wachten om weer te gaan opbouwen. Maar nu nog even 3 dagen doorzetten 💪🏻. Gaat lukken!

 10. Beste allemaal, helaas ben ik na de 7e dag ontzettend ziek geworden.
  Was inmiddels 5 KG afgevallen maar daar ging het mij niet om.
  Ik wilde mijn darmen schoon maken.
  Had ook 2 e-mails naar het team gestuurd maar geen reaktie ontvangen.
  Lig vanaf de 7e dag al 3 dagen erg ziek in bed en gebruik nu antibiotica .
  De huisarts is bezorgd en wil ook dat mijn bloedwaarden worden nagekeken en een corona test word afgenomen.
  Als je ziek word en medicatie nodig hebt is het bijna onmogelijk om deze in te nemen omdat er eerst vooraf wat gegeten moet worden, en dat gaat niet!!
  Nu na drie dagen nog steeds heel erg zwak en ziek te zijn hoop ik dat me toch weer beter ga voelen.
  De sapkuur heeft teveel van me gevergt na 7 dagen .
  Het spijt me u niet anders te kunnen berichten.
  Henk.

 11. Hallo , voor mij de 5e dag ingegaan.
  Voelde me vanmorgen bij het opstaan misselijk en een verhoogde hartslag en te moe om te lopen. Na een poosje gezeten te hebben weer wat gelopen ,daarna ging het wel weer.
  Tijdens het sapdrinken blijf ik wat maag/ darmpijn voelen, dit blijft de gehele dag aanwezig.
  Vraag me af of er iemand is die hier ook last van heeft.
  Het kost veel moeite om vol te houden en de 10 dagen af te maken.
  Tot nu toe lukt het me .
  Verder hou ik me aan het schema ,dit moet lukken toch!!

 12. Dag,
  Vandaag is het voor mij de 5e dag van de kuur en ik voel mij uitstekend. Ik ben al een week hiervoor begonnen met afbouwen van suiker, koffie, alcohol en lege koolhydraten. Daarna 3 dagen vegan. Die vond ik afgelopen weekend echt het zwaarst. Ik voelde mij moe en zwaar. Vanaf de eerste dag van de kuur voel ik mij hartstikke goed. Ik vind het supersaai om het sap te drinken maar zorg dat ik elke dag iets te doen heb. Ben al twee keer naar de sauna gegaan, twee keer gesport en een keer Yoga. Zo probeer ik de dagen door te komen. Voor mij is eten echt meer dan functioneel dus ik vind het gewoon niet gezellig. Ik verbaas mij dat ik mij zo goed voel. Geen hongergevoel en de hoofdpijn kreeg ik pas na de twee keer sauna, ondanks de hoeveelheid water die ik extra heb gedronken. Bijna op de helft en vanaf de afbouw wel al zo’n 5 kg kwijt. Bij mij werkte de geestelijke voorbereiding, twee weken echt niets sociaals plannen, niet eetgerelateerde dingen doen en langer afbouwen dan die drie dagen. Succes iedereen! Ik ga nog even door.

  • Vandaag is dag 9…yoehoe morgen de laatste dag!!! En dan langzaam opbouwen. Mijn zoon was gisteren jarig en ik heb 1 stukje wrap gegeten met zalm. Vandaag komen er nog familie leden want we mogen maar max 6 gasten feest vieren. Hopelijk kan ik ook vanavond de lekker verleiding weer staan. Ik ben wel erg trots! Na de opbouwdagen ga ik me weer wegen zodat ik zie wat er echt af is. Ik ben er eerlijk gezegd echt klaar mee! En had al in mijn achterhoofd ik stop ermee….maar dat is erg jammer en ik zeg altijd als je ergens aan begint moet je het ook afmaken!!! Ik ben wel bang dat de opbouwdagen tegenvallen en dat ik weer meteen alles ga eten. Ik weet het maandag te vertellen!! Succes medesappers fijn weekend.

  • Vandaag de 7e dag.
   Ga de 2 liter kuursap niet halen .
   Heb veel last van waterige plotselinge diarree wat niet zo,n pretje is natuurlijk.
   Gebruik maar een half klein theelepeltje groene poeder.
   Nu ook heel erg pijn bij het plassen en de ontlasting.( branderig gevoel).
   Vandaag maar 1,5 liter gedronken en ga over op water.
   Hoop dat morgen alles in mijn lichaam rustig en zonder pijn is anders moet ik wel stoppen . Mogelijk heeft iemand hier ook last van .
   Gr Henk

 13. Ben er eergisterenavond, na 7 dagen mee gestopt. Lukte me al twee dagen niet meer om de twee liter van het mengsel naar binnen te werken, slechts de helft. En voelde me ontzettend slap, zowel fysiek als in mijn hoofd.

  In die 7 dagen mijn gewicht gezakt van 119,2 naar 111,1 dus 8,1 kilo in een week!

  Eergisteravond wat rijstcrackers en bouillon op.

  Gisteren best wel veel gegeten en gedronken, maar wel allemaal gezonde producten.

  Vandaag wel een paar kilo erbij daardoor, maar heb me nu voorgenomen om goed op mijn eten te gaan letten en veel meer te gaan bewegen!

  Succes allemaal!!

 14. Eerste opbouwdag wat fruit, tweede een stukje pannenkoek en een heel klein beetje soep en de derde opbouwdag wat rijst met een stukje kip. Kan dat in die volgorde

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.