Deel je vragen, inspiratie en ervaringen in ons gastenboek! Anderen hebben veel baat bij jouw ervaringen. Zoals je misschien gemerkt hebt is, is het niet altijd makkelijk de kuur vol te houden of zelfs te beginnen. Help en inspireer in dit gastenboek anderen hun gezondheid in eigen hand te nemen!

44.655 reacties

 1. Eerste opbouwdag een appeltje en verse jus, tweede opbouwdag een soepje en een klein stukje pannenkoek en de derde opbouwdag wat rijst met een klein stukje kip! Kan het in die volgorde?

  Groetjes Gert

 2. Nu op dag 7 van 10.

  Gisteren viel niet mee. Heb maar 1,2 liter gedronken van de citroensap met ahornsiroop en water. Kreeg er niet meer in en ook het groene poeder voor het slapen gaan maar overgeslagen. Was bang dat het er anders uit zou komen.

  ‘s Avonds wel een ‘likeurtje’ genomen. Een glaasje met pure ahornsiroop 🙂

  Vandaag gaat het gelukkig weer wat beter, ik kan inmiddels af gaan tellen.

  Weer een kilo eraf, nu na 6 dagen maar liefst 7,6 kilo afgevallen en dat had ik nooit verwacht. Hongergevoel heb ik nog steeds niet, verlang wel naar het einde om straks weer wat anders te kunnen gaan eten…

  • Hallo Wim,
   Begrijpelijk dat de Ahornsiroop mengsel je neus uit komt. Wat een geweldig resultaat zoveel afgevallen. Ik ben ik totaal 2,4 kilo afgevallen in 6 dagen tijd. Vanmorgen was er niets af wel een teleurstelling maar we gaan door! Ik heb mezelf voorgenomen om niet meer te wegen….pas weer op de eerste opbouwdag. Ik heb gisteren een lepeltje pindakaas gehad ik was zo licht in mijn hoofd en verlangde er zo naar.
   Ik zat al te denken misschien ga ik elke maandag een sapdagje invoeren om straks op gewicht te blijven. Succes allemaal!

   • Hallo allemaal.
    Vandaag mijn 2e dag ,het drinken van het sap gaat tot nu toe goed. De weegschaal geeft -2kg aan maar uiteindelijk doe ik de kuur niet voor mijn gewicht maar om mijn darmen te reinigen.
    Een heel erg vervelende bijkomstigheid is de waterdunne diaree die je niet aan voelt komen.
    Vandaag mezelf al 3x moeten verschonen en douchen.
    Vraag: is dit 10 dagen blijvend of gaat dit over . Mogelijk weet iemand hier iets over en/of heeft iemand hier ook last van.
    Gebruik 2x daags een halve theelepel groene poeder.
    Mogelijk moet ik minder groene poeder gaan gebruiken??

  • Wim, niet te geloven maar ik heb dag 4 gehaald! Ik heb geen hoofdpijn meer wel heb ik de koud gevoel. Ik heb vandaag meer energie, dus ben ik gaan sporten. Ik kan ook iets beter werken. Pff..kilo’s gaan eraf zit nu op -2.9 kg .

 3. Ben nu met dag 6 bezig.

  Ben zelfstandige en vandaag thuis aan het werk. Nou ja, aan het werk, kan me er even niet zo toe zetten. Wel gras gemaaid en lekker in de sauna geweest. Weer wat afvalstoffen hopelijk uitgezweet en twee liter water gedronken.

  Vanochtend weer 1,2 kilo eraf en de teller staat nu op 6,6 kilo!

  Het sap smaakt me wel steeds minder. Heb het nu over vijf flesjes van een halve liter verdeeld (er wat meer water bij gedaan), maar lekker is toch anders…

  • Knap Wim. Ik ben nu op dag 2. Teller staat op -1.2 kg. Ik heb geen honger maar wel hoofdpijn . Ik denk dat ik de sap te sterk maakt, dus meer water erbij.

   • Ha Enesca,

    Ik heb zelf nog geen last gehad van hoofdpijn, maar het is wel één van de bijwerkingen:

    HET VERLOOP VAN HET REINIGINGSPROCES
    Tijdens het reinigingsproces is het normaal dat je last krijgt van verscheidene symptomen zoals hoofdpijn, koud gevoel, zwakte, uitslag op de huid en/of hartkloppingen. Bestaande kwalen kunnen ook mogelijk verergeren. De oorzaak hiervoor is dat je niet eet en het lichaam zich aan het ontdoen is van gif- en afvalstoffen. De stoffen komen vrij en door het bloed worden afgevoerd. De huid is ook een orgaan en hierdoor kan je dus uitslag krijgen. Tijdens het reinigingsproces moet je daarom veel water drinken en voldoende bewegen om de afvoer te versnellen. Je kan ervan uitgaan dat dergelijke symptomen op de tweede en derde dag van de kuur voorkomen. Vanaf dag vier voelen de meeste mensen zich meestal weer in orde. Het optreden van deze symptomen kan verminderd worden door drie dagen voor de kuur je eet-, drink- en rookgewoonten te veranderen. Bij de reinigingsverschijnselen hoort ook de wit/gele �aanslag� op je tong. De vordering van het reinigingsproces kan je aflezen; tot aan dag 7 zal je tong wit beslagen zijn. Aan het eind van de kuur wordt de tong weer glad en roze. Wil je van deze aanslag af? Gebruik dan een tongschraper, poetst je tong met een tandenborstel en/of gebruik mondwater. Dan ben je zo van die aanslag en daarbij horende stinkende adem af! Het duurt ongeveer 7 dagen om het reinigingsproces op gang te laten komen. Een kortere periode te vasten is daarom niet effectief en dus zinloos. Drink dagelijks ruim twee liter water en kruidenthee (cafeine). Als je onvoldoende drinkt, wordt de bloedsomloop en de nieren belast met een te hoge concentratie van gif- en afvalstoffen. Extra drinken is van belang om de nieren grondig te spoelen.

    Succes!!

 4. Dag 5 van 10 is nu begonnen voor mij.

  Ik werd wat minder moe en slap wakker, maar sprong nog niet mijn bed uit. Wel het dagelijkse weegmoment en weer 0,9 kilo eraf waardoor de teller nu op -5,4 kilo staat!

  Gisteren ging het iets beter dan eergisteren. Een stuk minder buik-/darmkrampen ook gelukkig.

  Ik heb het geluk dat ik een sauna in mijn garage heb. Ben daar gisteravond ook weer van opgeknapt. Hongergevoel heb ik niet, maar wel het gemis aan lekker eten en zo’n weeïg gevoel…. ‘s middags namen mijn kinderen wat chips en ze vroegen of ik ook wilde…. bleek toch dat ik toch nog wel wat wilskracht heb :-).

  JOOS, ik wens je veel succes, we komen er wel doorheen! Ik werk voornamelijk vanuit huis, dus zit zo op de wc.

  • Dag 4! Was voor mij een moeilijke dag ik ben enorm moe. Mijn vriendin appte of ik mee ging wandelen om eerlijk te zijn had ik daar de puf niet voor…toch maar mer gegaan…heerlijk nu kan/mag ik moe zijn.
   Ik heb vandaag veel honger gehad, heb daarom maar vaak mijn tanden gepoest voor een frisse smaak. Nu ga ik moe maar voldaan met de beentjes omhooggevallen op naar dag 5 van de 10!
   Groetjes Joos

   • Knap hoor Joos, dat je nog mee bent gaan wandelen.

    De laatste vijf dagen heb ik geloof ik geen stap teveel gezet. Wou zondagochtend wel met mijn vriendin naar de sportschool, maar durfde het niet aan met mijn buikkrampen….

    In tegenstelling tot jou heb ik geen hongergevoel. Wel drang naar het toilet. Om dit stukje te typen ben ik weer een keer of drie naar het toilet gerend en er kwam maar een minimale hoeveelheid ‘afgewerkte motorolie’ uit…

    Ik op naar dag 6, we halen het!!

  • Super resultaat Wim!
   Begrijpelijk dat het werk minder gaat! Ik voel me ook licht in mijn hoofd. Gelukkig heb ik vandaag weer volop energie en ben gaan sporten. Ik ben totaal 1,7 kilo afgevallen in 5 dagen tijd. Ik ben er tevrede mee en hoop dat ik de resterende tijd hetzelfde afval. Weet iemand hoeveel je weer aankomt als je darmen weer vol zijn
   Sap ze nog en houdt vol!

   • Ha Joos,

    Ik heb ergens gelezen dat als je weer gaat eten je lege darminhoud dan met een kilo toeneemt.

    Ik had/heb behoorlijk wat overgewicht. Ben nu na 5 dagen van 119,2 naar 112,6 gegaan. Ben gelukkig wel lang (1,88 m). Als jij wat minder of geen overgewicht hebt is het logisch dat je een stuk minder afvalt.

 5. Dag,
  Morgen 16 augustus begin ik de citroensapkuur.. Afgelopen maandag al begonnen met suiker en alcohol en minder eten. Afgelopen dagen Vega. Ik voel mij best moe en mijn lijf voelt zwaar. Ik heb mij goed voorbereid op de kuur en vind het vooral lastig om niet samen te eten en de gezelligheid daarvan. Wie begint maandag ook zodat we een beetje steun aan elkaar hebben?

  • Hoi Hester,

   Ik zit nu op dag 4 van de kuur en voel me ook nog slap. Gisteravond wel in de sauna geweest en daar knapte ik flink van op. Schijnt dat door het zweten je ook afvalstoffen verwijdert.

   Gisteravond denk wat te veel groene poeder ingenomen. Vannacht twee keer naar de wc geweest en vanochtend welgeteld zeven keer.

   Wat me dan weer blij maakt is dat ik inmiddels na drie dagen al 5,5 kilo kwijt ben!
   Sterkte met je kuur!

   • Hallo Wim
    Het is voor mij stimuleert om jou reactie te lezen. Ik zit zelf op dag 4 dus ben 1 dag later begonnen. Jij zit vandaag al op de helft…aftellen dus.
    Ik ben vandaag weer begonnen met werken, we gênant als je dan naar het toilet moet. haha
    Ik ben nu 2.4 kg afgevallen mooi meegenomen zo na de vakantie
    Sap ze!
    Groetjes Joos

 6. Ik zit nu in de derde dag van de kuur. Gisteren was ik extreem moe de hele dag door. Toen ik om 18 uur uit mijn werk kwam eigenlijk gelijk naar bed gegaan en de vrijwel de rest van de avond geslapen. Om 11:30 uit mijn bed gekropen, maar nog steeds erg moe, gelukkig weekend nu.

  Het gemis van gezellig warm eten ‘s avonds had ik ook wel.

  Ontlasting is al heel waterig.

  Maar goed, na twee dagen kuur al 3,3 kilo kwijt, we zetten door!

 7. Zo, de drie afbouwdagen zitten erop. Geen alcohol, koffie en vlees genuttigd. Ging me fluitend af. Gisteravond wel voorlopig voor het laatst wat gesnoept.

  Vandaag dus begonnen met mijn 10-daagse kuur. In 2007 heb ik het ook ooit volbracht. Heb de knop omgezet en ga ervoor!

  Heb ook kruidentheeën aangeschaft (kamille-, pepermunt- en brandnetelthee) en heel veel flesjes bronwater zonder koolzuur.

 8. Vandaag met de eerste van drie afbouwdagen begonnen.

  Maar daar verwacht ik totaal geen problemen mee. Koffie ben ik niet aan verslaafd, alcohol drink ik sowieso al heel weinig en roken heb ik nog nooit gedaan.

  Vlees eet ik normaal wel elke dag, maar tegenwoordig heb je ook prima vleesvervangers. Ik neem aan dat die wel gewoon mogen.

  En maar veel water drinken, kan sowieso geen kwaad met het warme weer (> 30 graden) de komende dagen…

  En probeer 10.000 stappen per dag te gaan maken de komende 16 dagen…

 9. Hallo allemaal,

  Het is me gelukt. Opbouwdag 1 is aangebroken.
  Gister, dag 10 was ik er echt klaar mee. Met veel weerstand heb ik 2L sap mengsel gedronken. Mijn huid glanst en ik voel me fysiek fitter dan 10 dagen geleden. In total ben ik 4kg afgevallen, minder dan voorgaande jaren. Gemiddeld zat ik rond de 6 kg. 11 cm buikomvang minder, dat is weer veel meer dan voorgaande jaren. Gemiddeld zat ik rond de 4 cm. Ik ben tevreden dat ik het besluit heb genomen om mijn lichaam even wat rust te geven met alle voordelen die erbij komen. Wel viel het mij dit keer op dat ik mentaal minder rust ervaarde dan voorgaande jaren. Mijn tong is nog erg wit, dus een 2e kuur later dit jaar om zou een goed idee zijn. Maar nu eerst deze kuur goed afronden. En mijn succes vieren. Mijn sinaasappel ligt al klaar. Heel veel succes iedereen. Hou vol! Jij kan dit! Groetjes!

  • Hi Jessica, gefeliciteerd met het volbrengen van de kuur! Dat succes moet je inderdaad even vieren. Dank voor je feedback !

   • Hi William, zo is het. Dankjewel! 😊🥳
    En graag gedaan. Het delen van mijn ervaringen is voor mij ook een fijne hulpmiddel geweest om vol te houden. Groetjes!

 10. De vorige keer heb ik na de kuur een aantal testen gedaan om te kijke hoeveel effect het heeft ik m’n vet en spiermassa. Zoals verwacht gaan beide flink achteruit, nou wil ik dat met mijn spiermassa uiteraard niet! Mijn vraag is dan ook of een eiwitshake na het fitnessen de kuur meteen verpest of dat het niet veel uit maakt?

  Ik hoor het graag,

  Alvast bedankt!

  • Hoi Gert,

   Ja inderdaad, dat gebeurt eigenlijk altijd ja. Gelukkig hebben je spieren een soort geheugen voor vroegere omvang. dus komt de spiermassa vaak snel weer terug als je weer gaat trainen. Eiwitshakes zouden inderdaad het effect van de kuur teniet doen omdat deze zwaar te verteren zijn en te veel calorieën bevatten. De beste oplossing zou zijn om aminozuur capsules te slikken. Uiteindelijk gaat het om de aminozuren uit de eiwitten die je spieren nodig hebben. Aminozuurcapsules zijn over het algemeen zonder calorieën en goed te verteren op een nuchtere maag. Zelf neem ik bij zwaar trainen 2x 3 aminozuurcapsules en dat zou je ook tijdens de kuur kunnen proberen. Je zal er natuurlijk ook een beetje bij moeten blijven trainen dan om de tonus van je spieren te bewaren maar ik zou afraden om heel hard te trainen anders maak je het toch moeilijker voor je lichaam om alle afvalstoffen af te voeren. Liever een rustige week en dan met een opgeschoond lichaam na de kuur weer lekker hard trainen! Hopelijk helpt dit antwoord je. Succes met de kuur en je training!

 11. Hallo allemaal!

  Dag 7 en vooral gister dag 8 werd ik in de loop van de dag best chagrijnig. Niet omdat ik honger had of mij fysiek niet lekker voelde maar omdat ik het zat was om in gezelschap niks te kunnen eten 😅. De sap kwam me een beetje de strot uit. De resultaten aan en in mijn lichaam zijn zo goed zichtbaar en voelbaar dat de motivatie om door te zetten onverstoorbaar is. Mijn stralende huid en gewichtsverlies merken ook anderen op. Geestelijk ervaar ik in vergelijking met voorgaande jaren minder Innerlijke rust. Terwijl de kuur mij dit jaar veel makkelijker af gaat. De hartklopping – vooral s’avonds – zijn sinds gister minder geworden. Dag 7 en 8 was ik ook erg slaperig overdag. Gisteravond ben ik de groene poeder vergeten in te nemen voor het slapen gaan dus vanmorgen heb ik een beetje extra genomen. Nog 2 dagen te gaan en dan opbouwen.

 12. De kuur gaat mij dit jaar verbazingwekkend goed af. Voel me fit genoeg om de dagelijkse dingen te doen. Dag 1t/m3 de ochtenden thuis ivm de wc bezoekjes. Vanaf dag 4 ook genoeg energie om te sporten, yoga, fietsen, wandelen en een bezoek aan de sauna. Het duurt best lang voordat ik in slaap val omdat ik merk dat ik rond bed tijd nog best wat energie over heb en ook de hartkloppingen die me wakker houden. Vanaf dag 4 ben ik ook veel eerder wakker dan dat mijn wekker af gaat. Ben niet altijd uitgerust maar het lukt me ook niet om weer in slaap te vallen. Ik heb 0x honger gevoel gehad. Wel – zeker nu ook met het mooie weer – in gezelschap het bewustzijn dat ik op die momenten eigenlijk mee zou eten, hoe het smaakt en de vele vragen of kleine pesterijen van mijn gezelschap waar ik dan mee moet dealen. Maar ik bereid me elke dag voor op de activiteiten en zorg dat ik voldoende sap, water of bloedzuiverende thee bij me heb. Vandaag ziet mijn huid er stralender uit. Ook merk ik dat ik al ben afgevallen wanneer ik in de spiegel kijk. De groene poeder gebruik ik wel 2x per dag al komt er sinds dag 4 niet echt veel meer uit. Succes allemaal. Zonnige groeten 🙂

 13. Hoi allemaal!

  Wij hebben dus elke dag 200 ml ahorn siroop gedronken met de rest van het mengels. 200 ML p dag is precies 2 L ahorn siroop voor 10 dagen. Nu heb ik na dag 7 dus nog maar 500 ML over. Ik heb nog 3 dagen te gaan, dat ga ik dus niet redden. Mijn maatbeker klopt alleen mijn ogen misschien niet helemaal haha. Daarbij heb ik voor de opbouw dagen ook nog siroop nodig.

  Kan ik 1 dag eerder stoppen? Dus na 9 dagen? Mijn tong kleurt alweer langzaam roze en ik heb het idee dat ik binnen nu en 2 dagen echt volledig gereinigd ben. Voel me top! Ik bestel liever niet nog veel siroop bij voor deze reden.

  Ik hoor het graag van jullie!

  Veel liefs Estelle

  • Ik heb dezelfde vraag. Ik haal het maar net met de 10 dagen siroop. (Klopt uiteraard ook als je rekent.) Wat te doen voor de afbouwdagen? Een nieuwe fles kopen? Vind ik ook een beetje jammer. Of inderdaad een dag eerder stoppen?

 14. Hoi!
  Ik heb op mijn 1e afbouw dag toch vlees gegeten. Ingesleten patroon. Ik ben wel wakker geschud. De drang naar vlees eten zo sterk en automatisch dat ik daar nu wel weer bewuster van ben hoe sterk de weerstand voelt om anders te eten. Op zondag begin ik met de kuur. Raadt je aan om dan toch een dag later te beginnen zodat ik alsnog eerst 3 volledige dagen afbouw zoals geadviseerd of kan het geen kwaad en kan ik gewoon zondag beginnen met dag 1 van de kuur?

 15. Lieve mensen,

  Ik zit in dag 3. Zeer wisselende dag. Ik begon vandaag energiek, gisteren en eergisteren waren pittig, zware hoofdpijnen. Vandaag niet. Na een ferme wandeling stortte ik in , ineens erg moe. Vervolgens Veel geslapen. Nu net weer wakker. Heb mezelf de privilege gegund van een pepermuntthee. De kuur is op zichzelf goed te doen. Geen honger, ondanks alle lekkere geuren van de buren. Doe de kuur regelmatig. Elke voelt en ervaar ik hem anders. Succes voor de anderen! Hou vol. De beloning komt later en is prijzenswaardig

 16. Hoi allemaal,

  Ik ben vandaag begonnen. Ik voel mij tot nu toe goed en geen honger gevoel. Vanaf morgen ga ik een 2 liter sap maken in plaats van telkens een glaasje met 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels Ahornstroop met een snufje Cayennepeper.
  Vraagje: mag je ook 250 ml per keer drinken of moet je je houden aan de 200 ml per glas?

 17. Hoi!

  Vorige week zondag samen met mijn partner gestart aan de CSK voor de eerste keer. Ervoor al gestopt met koffie, alcohol, vlees, suikers etc! Vandaag dag 5. Ik moet zeggen.. het is echt te doen. Ik heb alleen de afbouwdagen enorme last gehad van hoofdpijn. Dag 1 en 2 waren we beide erg moe en vroeg in bed. Dag 3 en 4 enorme energieke ochtend en voor de wekker wakker. Later op de dag weer wat vermoeid en gewoon op tijd het bed in! Niet veel honger en zelfs om de dag kunnen trainen! (Wel op een laag pitje) Af en toe wat buikkrampen en natuurlijk vaak een bezoek aan het toilet. Nog 5 dagen te gaan en dan starten met de opbouw dagen, feels good!

  Liefs Estelle

 18. Hallo sappers!

  Vandaag is mijn 1e afbouw dag. Zondag start ik met de kuur. Ik ben benieuwd hoe het dit keer zal gaan. Al een aantal jaar doe ik rond de zomer maanden de citroensapkuur. De ene jaar wat soepeler dan de ander. Maar altijd tevreden wanneer ik heb volgehouden. Mijn doel: een combinatie van innerlijke wilskracht en vitaliteit verhogen en wat kilo’s lichter. Mijn start gewicht is 71,5kg. Ik ben al een paar weken geleden begonnen met mentale voorbereiding door het lezen van de berichten in dit gastenboek – jullie verhalen werkt inspirerend en geeft goede moed – en de e-book. Ik heb ook een maatje ingeschakeld die ik gedurende 10 dagen mag appen/bellen op momenten dat ik het moeilijk heb. Succes iedereen!

 19. 1 week na de kuur. Ik heb 9 dagen volgemaakt en daarna 3 dagen opbouwen. Ik vond de eerste 5 dagen goed te doen (wat fijn dat je geen hongergevoel hebt door de sap), dit kwam voor mijn gevoel met name door het feit dat ik ruim een week ben gestopt met vlees en suikers.
  Dag 5 was zwaar, ik had krampen (teveel groene poeder), toen ik de dosering van de poeder wat heb aangepast was ik er weer. De laatste dagen waren prima te doen. Tong werd weer mooi roze na dag 7.

  Tijdens opbouwdag 2 gingen we op vakantie en ben ik bezweken voor een klein stukje rode bietenwrap met geitenkaas; dat heb ik geweten….. de hele avond krampen en op het toilet doorgebracht. Oeps! Die sinaasappelsap (vezels) zijn echt wel nodig hoor!
  Op dag 3 kon ik alles weer eten en was ik trots op mezelf en mijn lijf. Ik ben 4 kilo afgevallen, waarvan er weer 2 bij is nu ik weer normaal eet. Ik heb een normaal gewicht en had ook niet meer verwacht. Prima dus zo! Wel jammer dat de buik niet zo mooi plat blijft als tijdens de kuur, haha 😉 Grapje.

  Ik merk wel dat mijn huid nog gevoeliger is dan voorheen. Het uit zich bij mij helaas in een verergering van eczeem. Kan dit? Ik had zo gehoopt dat deze weg zou gaan door de reiniging van mijn lichaam. Kan het zijn dat het eerst erger word en ik nu gevoeliger ben voor bijvoorbeeld voedsel? Vind het nog wel lastig om te achterhalen waar ik dan zo op reageer…. Als er tips zijn hoor ik dat heel graag! Ook of mijn gevoel klopt dat alles er nu uit komt en of (verergering van) eczeem een symptoom kan zijn na de kuur.
  Misschien een natuurarts bezoeken?

  Hoor het graag!

 20. In de ondersteunde mail staat dat je als je zou willen je weer kunt gaan opbouwen, volgens mij staat het er goed. Voor mij was dit alleen wel even lastig omdat ik(dag 7) op een punt zat dat ik dacht maar te gaan stoppen, gewicht blijft zelfde, citroensapmengsel staat me tegen, maar heb toch besloten door te gaan omdat het afhaken met allerlei dieeten en oefeningen voor mij juist de reden was om te resetten! Nu op dag 8 dus op naar dag 10 en ik verheug me al op een vers geperst glas sinaasappelsap!!

 21. Hallo,

  Ik ga morgen met de kuur beginnen! Moet ik hiervoor verse citroenen gebruiken, of mag ik ook van dat citroenzuur uit een potje gebruiken? Wat je kant & klaar bij de winkel kan kopen.

  • Hi Jorinda, altijd verse citroenen gebruiken graag, liefst van biologische kwaliteit. Veel succes met de kuur!

 22. Voor mij ook dag 6 nu. Alleen t is mij niet helemaal duidelijk. Doe je nou 10dagen kuur+3 opbouwdagen of stopt de kuur(alleen sap) op dag 7? En ik baal een beetje. Had verkeerd gelezen dat je ochtend en avond t poeder moet nemen. Alleen avond gedaan. Ging ook voor kilo’s maar dat wordt nu was minder helaas. In ieder geval wel t volledige detox gevoel 🙂 succes met de misselijkheid Amber!

  • Hoi Dorine
   Volgens mij is de kuur 10 dagen met 3 afbouwdagen voorafgaand aan de kuur en 3 opbouwdagen na de 10 dagen kuur.
   Voor mij zit dag een erop hoofdpijn omdat ik alles had afgebouwd behalve de koffie, maar verwacht dat dit morgen beter gaat zijn. Doe kuur voor de 3 de keer om even te resetten en de door mijn ongezonder geworden leefstijl extra kilo’s kwijt te raken. Heb deze keer het idee dat het groene poeder niet zo goed werkt, heb daarom vanavond maar een flinke theelepel genomen. Succes allemaal

  • Hey, in de ondersteunende mail staat dat op dag 7 de kuur is voltooid en je met de opbouwdagen mag beginnen. Je kan optioneel 3 dagen verlengen (de komende dagen val je extra af).

  • Hi Dorine, Gea en Rianne, er is een fout geslopen in de ondersteunende email. De kuur is inderdaad 10 dagen (en niet 7 dagen). Excuus voor de verwarring, we gaan de mail aanpassen.

 23. Vandaag dag 6 voor mij. Ik ga echt voor de kilo’s. Ik starte met 74.4 kg en zit nu op 68.9. Behoorlijk pittig maar Ik ben erg blij met de verloren kilo’s. Soms vraag ik me af of al dat zuur van die citroenen wel goed is voor je lever. Ben er vaak echt misselijk van😬

 24. Hey, morgen begin ik! Of ja, eigenlijk de afgelopen week al…. En net het 1e groene sapje… de allergische reactie is iets afgezakt al is de eczeem er nog wel. Maar die wil ik nu juist kwijt door deze kuur….. dus ik ga er voor! Vraagje: ik heb een graspollen allergie….. soort hooikoorts dus. Nu best veel last van. En verklaard ook deels de eczeem. Dan is deze kuur ook safe? Groetjes Rianne

  • Dag allemaal,
   Ik ga zondagavond starten met de kuur! Wil het een week volgen en dan de opbouwdagen. Ik gok dat ik wel wat mentalr steun kan gebruiken! Wie start er nog meer komende week? Groetjes Anne

   • Hoi Anne
    Heb je gisteren het groene poeder genomen en is vandaag dag 1?Heel veel succes de tijd gaat heel snel Zelf heb ik me alleen de eerste dag niet lekker gevoeld de rest gaat prima!

 25. Hi allemaal,
  Twee jaar geleden heb ik deze kuur al een keer helemaal gedaan en voelde me erna super!!! Echt een nieuwe start, lichamelijk en geestelijk!
  Ben nu op dag 5, gaat goed, maar heb t de eerste 3 dagen echt wel ff pittig gehad (moet wel eerlijk bekennen dat ik me niet echt aan de afbouwdagen heb gehouden!)
  Hoop hem weer af te maken, maar vind t extra lastig met het mooie terras en bbq weer!
  Vraagje, omdat ik de sap water en thee beetje zat ben, vroeg ik me af of ik barleduc met een bubbel mag voor de afwisseling?

  Succes allemaal!!

  • Hi Rianne, ik kan me voorstellen dat het een extra challenge is met dit warme weer. Fijn om te horen dat het weer goed gaat met de kuur! Bubbel water is niet aan te bevelen, wellicht kan je wat variatie aanbrengen in de kruidenthee in plaats van het bubbelwater. Veel succes met het afmaken van de Citroensapkuur.!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.