Deel je vragen, inspiratie en ervaringen in ons gastenboek! Anderen hebben veel baat bij jouw ervaringen. Zoals je misschien gemerkt hebt is, is het niet altijd makkelijk de kuur vol te houden of zelfs te beginnen. Help en inspireer in dit gastenboek anderen hun gezondheid in eigen hand te nemen!

44.655 reacties

 1. Dag 10!
  Vandaag heb ik een kiwi en een paar druiven gegeten als lunch en het was echt heerlijk! Dag 10 neem ik altijd al wat fruit en bouw 4 dagen op met alleen fruit en groenten.
  Het was een pittige strijd, maar helemaal de moeite waard om door te zetten. Ik voel me energiek en schoon en heb dicipline getoond aan mezelf, misschien wel de hoofdreden waarom ik dit doe.
  Succes allemaal en niet (zomaar) opgeven!!

  • Hoi Nick, goed gedaan! Je bericht werkt motiverend al een paar maanden wil ik deze kuur doen maar stel het telkens uit. Mijn motivaties discipline en een kick start om gezonder te eten maar ook minder kilo’s. Hoeveel ben je afgevallen na de kuur? Groetjes, Jessica

 2. Vandaag de eerste dag. Heb het een aantal jaar geleden vaker gedaan. Ben benieuwd hoe mijn lichaam er nu op reageert. Ik wil na de kuur gezonder gaan eten. En suiker zoveel mogelijk uit mijn eten houden.

 3. Dag 5.
  Het gaat super! De eerste 2 dagen wel echt heel erg veel zin in eten, chagrijnig en hoofdpijn, maar vanaf dag 3 eigenlijk al veel energie en voel me beter. De kilo’s vliegen er ook vanaf, waarschijnlijk ook omdat ik meer werk dan verwacht en druk ben met vanalles.
  Heb wel allemaal fantasieen over lekker eten en ben wel heel erg blij als de 10 dagen voorbij zijn, maar het is zoooo de moeite waard!

 4. Hoi, ik doe de kuur al enkele jaren, meestal 2x per jaar. Nu heb ik twee vraagjes. Ik red het niet om twee liter sap de drinken, anderhalf is meestal wel de max, is dat een probleem? En mag rooibos thee ook ipv groene thee?

  • Hoi Dagmar, wat leuk dat je een fan bent van de kuur! Er is geen minimale hoeveelheid van het mengsel die je moet drinken om de kuur succesvol af te ronden. Anderhalve liter is prima en minder mag ook als je maar niet te veel honger hebt. Wat betreft de thee raden we meestal aan om geen thee met cafeïne te drinken. Rooibos thee is dus zelfs beter dan groene thee want in groene thee zit wel cafeïne. Alle kruidenthee is verder ook goed. Veel succes met de kuur weer! Groetjes, Pradeep – Madal Bal

  • Dag 1! Ik doe de kuur voor de 3e keer en ben heel benieuwd hoe ik ehm dit keer zal ervaren.
   Nog meer mensen die starten of net zijn begonnen?

   • Hoi nick

    Ik ben vandaag begonnen met de kuur. Ik ben zeer benieuwd. Wel heb ik al wat hoofdpijn. Ik hoop dat er niet te chagrijnig van word. Ik moet morgen gewoon weer werken.

    Hoe gaat het inmiddels met jou? Alweer bijna klaar zeker?

 5. Wat leuk dat de site zo mooi is geworden.
  Ik deed mijn laatste kuur een jaar geleden en nu mag ik weer.
  Mijn doel is om minimaal 5 kilo kwijt te raken en goed te ontgiften.
  Zit vandaag eigenlijk niet lekker in mijn vel, maar ik moet het van mijzelf vanaf deze datum beginnen.
  Dit is dag 1. Spannend.

 6. Wat jammer dat er hier niet meer veel gekeken/ gereageerd wordt… Ik vond het vroeger altijd erg helpen… Dag twee valt me niet helemaal mee, merk ik. En gisteren toen vriend lief voor m’n neus een pak tucjes zat op te eten, had ik het ook even zwaar. Maar, ik sta er wel achter, dus ik houd vol.

  • Hey Karin,
   Ik vind het ook heel jammer dat er weinig reactie komt. Heb dit wel echt nodig. Ook vanuit Nadal Bal zelf. Heb ze namelijk een mail gestuurd met vragen en nog steeds geen antwoord terug. Waar ik aan denk als ik geconfronteerd word met eten is denken aan hoe schoon mijn lichaam is na de kuur. En hoe anderen hun lichaam vervuilen met ongezond eten. Ik wil graag goed en lief zijn voor mijn lichaam, daar hoorde gezond eten ook bij. Bij dag vier is het allemaal makkelijker. Nog even volhouden!!

   • Hoi Loes, Bedankt voor je berichtjes op dit forum. Excuses als we niet snel op je email en onderstaand berichtje geantwoord hebben. We zijn net terug van vakantie en lopen nog een beetje achter. Wel knap dat je de kuur door hebt gezet. Het lijkt er op dat je over de ergste ontgiftingsverschijnselen heen bent. Niet te streng zijn voor jezelf hoor. Als je moet overgeven wil dat zeggen dat je lever en nieren niet in staat zijn om alle afvalstoffen uit je bloed te zuiveren en het lichaam heeft dan geen andere mogelijkheid dan om die afvalstoffen terug in de maag te dumpen waar je misselijk van wordt en soms zelfs moet overgeven. Normaal gesproken een seintje dat je het iets rustiger aan moet doen qua ontgiften maar ook dat je er juist wel heel erg aan toe bent. Maar je hebt het goed doorstaan gelukkig. Ik heb je email gemist. Als je een persoonlijke vraag hebt kun je me mailen op pradeephoogakker@madalbal.nl of als het iets is wat algemeen is kun je je vraag hier ook opnieuw posten en dan zal ik er dit keer snel op reageren. Succes met de laatste paar dagen! groetjes, Pradeep, Madal Bal

 7. Hoi, ik zit op dag 6. Ik heb erg veel last van maagzuur. Zelfs zo erg dat ik misselijk word in de avond en afgelopen 2 dagen moest braken. Nu heb ik vanmorgen ook al moeten braken en ben erg suf en moe. Zal ik de kuur doorzetten? Ik wil hem graag 10 dagen vol houden, maar als ik me elke dag beroerder voel weet ik niet of dat het waard is.

  • Beste Loes,
   Dat klinkt alsof je lichaam dit echt niet trekt hoor! Misschien teveel citroen voor jouw maag? Het verkeerde moment? In mijn ervaring (van eerder) moet je je vooral fit gaan voelen na een paar dagen, maar als je je op dag 6 nog zo slecht voelt en zelf braakt, zou ik niet doorgaan, dat lijkt me niet gezond. Luisteren naar je lichaam is wel heel belangrijk.

   • Hé Karin,
    Bedankt voor je reactie. Misschien heb je wel gelijk dat het niet het juiste moment is. Ik ben op dit moment thuis met een burnout. Al even, ben 8 kilo aangekomen en ik vond het tijd voor verandering. Ik ben nu op dag 8. Ik ben dus door gegaan en voel me wel fit (Vergeleken met hoe ik me heel mijn burnout voel). Ik ben nog niet veel afgevallen. 3 kilo op dag 6, nu weeg ik me niet meer tot vrijdag om dagelijkse teleurstelling te verkomen. Ik heb nog wel maagzuur, maar het brak voelen en braken is veel minder. Ik heb wel meer hoofdpijn en meer “honger” kronkels in mijn buik, vooral na 19u. Ik wil het graag volhouden om te laten zien aan mezelf dat ik dingen kan als ik er vol voor ga.

 8. Vandaag ben ik voor het eerst sinds jaren weer eens aan de citroensapkuur begonnen. Ik vind het vooral moeilijk dat ik niet een kopje koffie mag, het duurde lang voordat ik wakker werd, maar ik ben er!

  • Eerste dag. Tot Paar jaar geleden vaker gedaan.
   Verschilde nogal. Ene kuur veel honger en chagrijnig. Andere kuur juist fit en blij.
   Ben benieuwd. Vraagje: wat als je teveel detoxverschijnselen hebt?

   • Hoi Linda, Je lichaam kan heel veel hebben. Detox-verschijnselen zijn onprettig maar het is bijna nooit nodig om de kuur op te geven. Tenzij je andere gezondheidsprobemen hebt die door de detoxverschijnselen worden aangewakkerd of als je bijvoorbeeld voor iemand anders moet zorgen en dat gaat niet vanwege de klachten. Detoxverschijnselen zijn voor de meeste mensen, hoofdpijn, diarree, vermoeidheid, licht in het hoofd, pijn in de nierstreek, misselijkheid en in het ergste geval braken. Eigenlijk is dat allemaal gewoon een goed teken dat het lichaam aan het opruimen is. Als je maar zo veel mogelijk drinkt, jezelf een beetje rust gunt en evt. ondersteunt met kruidenthee etc. gaat het vaak snel weer over. Hoe meer detoxverschijnselen hoe harder je de kuur eigenlijk nodig hebt. Door goed af te bouwen voordat je aan de kuur begint kun je een hoop vervelende verschijnselen voorkomen en anders gewoon lekker doorzetten 🙂 . Hopelijk helpt dit antwoord! Succes met de kuur! Groetjes Pradeep – Madal Bal

 9. Hoi allemaal!

  Mijn vader en ik zijn dinsdag begonnen met de kuur en zitten nu op dag 3. Vanochtend werd ik wakker met allemaal bultjes op mijn gezicht. Nu heb ik gelezen dat huiduitslag normaal is, maar toch vind ik het apart en weet ik niet wat ik moet doen.

  Heeft iemand tips voor wat ik kan doen of feedback op mijn probleem?

  Thanks en iedereen veel succes nog met de kuur!

  • Hoi Valerie, als het bultjes zijn waar je wel even mee kunt leven en waar je niet teveel last van hebt, zou ik het een paar dagen aankijken… maar als je er veel last van hebt (rood/ branderig/ jeukend) kun je natuurlijk altijd even naar de huisarts gaan. Sterkte!

 10. Vandaag dag 4. Ik voel me ok, maar heb zin in eten. Niet perse honger, maar gewoon omdat ik zo graag eet. Ik ben van plan de kuur 7 dagen te doen ipv 10. (las dat 7 ook kan).
  Ik hoop vooral na de kuur terug wat kleinere porties te kunnen eten, want op zich eet ik wel vrij gezond, maar misschien gewoon te veel.
  Het sap drink ik echt niet graag en dat maakt het wel moeilijk. Mogen er andere toevoegingen worden gedaan?

  • Hoi Nienie, ik ben vandaag begonnen. Ik ga het ook vooral moeilijk vinden omdat ik zo graag eet… begrijp wat je zegt. En ik kies ook voor 7 dagen, omdat ik anders de sociale impact ook te groot vind… met opbouwdagen ben ik dan alsnog 10 dagen zoet… dus lijkt me wel genoeg…

 11. Kan iemand mij meer informatie geven over de afbouwdagen? Opbouwen heb ik meer over gelezen, het afbouwen lijkt me echter ook belangrijk voor je lichaam ihkv een ‘zachtere overgang’? Is hier een schema voor te vinden met voedingsmiddelen e/o hoe doen jullie dat? Bvd!

  • Hoi Nicole, Goede vraag. We hebben er niet echt een schema voor. Het helpt echter zeker als je de laatste drie dagen geen dierlijke eiwitten meer eet (vlees, zuivel, eieren etc.) en geen alcohol, koffie en gefrituurde producten meer nuttigt. Je hebt dan veel minder last van ontgiftingsverschijnselen zoals hoofdpijn etc. Je hoeft nog niet echt minder te gaan eten, dat aspect komt tijdens de kuur zelf. Lekker veel fruit en groenten is altijd een aanrader. Succes alvast! Pradeep – Madal Bal

 12. Hi, ik ben vandaag begonnen. Alleen heb ik een vraag over de groene poeder, is er een alternatief voor? Ik mag vanwege medische redenen dit niet gebruiken.

  • Hoi Corina,

   Je kunt evt. ook Himalaya zout in lauw water oplossen en 500ml drinken op een nuchtere maag. Dat is een vrij mild alternatief en niet altijd sterk genoeg om stoelgang te forceren. Evt. kun je ook epsom zout in water oplossen en drinken, dat is wat sterker. Meestal heb je tot dag 3 wat stoelgang en daarna tegen het einde van de kuur pas weer. Als je helemaal geen stoelgang meer hebt kun je op dag 8 of 9 een wat grotere hoeveelheid, wat zouter water drinken. Hopelijk helpt dit, succes met de kuur! groetjes, Pradeep – Madal Bal

 13. Na enig wikken en wegen en de nadelen tegen de voordelen wegstrepen, weer begonnen aan de kuur. Enkele jaren geleden zeer succesvol gedaan, met een hele positieve mindset als gevolg. Daarna nog een keer gestart, maar na drie dagen afgebroken. Ik was er emotioneel niet klaar voor.

  Nu alweer een paar weken goed in m’n vel, weer een goed eetpatroon opgepakt en meer positieve energie. Besloten om de kuur te doen om weer echt terug te keren in mezelf en volledig de focus op innerlijke rust te leggen.

  Ik wens iedereen heel veel succes!

 14. Na een paar afbouwdagen ben ik op 3 augustus begonnen met de kuur.
  Nu dus starten met dag 4.
  Ik moet zeggen. Afgezien van honger (best veel jonger) merk ik niks.
  Geen uitslag op mijn tong,
  Geen gewichtsverlies,
  Geen hoofdpijn.
  Hooguit wat moe, verder merk ik weinig effect.
  Ik doe de kuur voor het gehele plaatje, reinigen, energie krijgen, schone lei, nieuwe discipline boost tav mijn voeding en ik hoopte er wat mee af te vallen.
  Ik was al wat kilo’s kwijt, maar blijf vaak na 3 tot 5 kilo gewichtsverlies ‘hangen’ wat ik ook doe, er gaat dan niks meer af. Met deze kuur wilde ik dat doorbreken, echter ben ik nog exact hetzelfde gewicht als op dag 1.
  Ik twijfel of de kuur zinvol is…..

  • Dag Laura, als je alle experts moet geloven (artsen, diëtisten, onderzoekers van universiteiten) heeft detoxen geen zin. Gezond eten, voldoende beweging en ontspanning zijn de enige ingrediënten voor een gezonde geest in een gezond lichaam.

   Als je niet in de kuur gelooft, gaat hij niet helpen. Hij is namelijk volledig gebaseerd op geloof, niet op wetenschap. De kuur helpt om weer met jezelf in het reine te komen, maar dat zul je zelf moeten doen. Verwacht geen wonderen, want dat doet een sapje niet. Het gaat om de discipline en het zelfvertrouwen die de kuur geeft.

   • Hoi Esther,
    Bedankt voor je reactie.
    Ik weet alleen niet wat je precies er mee wilt zeggen 😊
    Je bedoeld eigenlijk dat kuren als deze een placebo zijn?

    Ik geloof eigenlijk wel in dergelijke kuren. Ben ook al heel lang nieuwsgierig naar het effect.
    Dus na jaren de stap genomen het eens te proberen. Blijven de resultaten, tot nu toe, uit.
    Ik wil zeker nog een paar dagen doorgaan. Ik ben tenslotte pas bij dag 4.
    Na dag 7 ga ik besluiten of ik door wil gaan.

    • Het is inderdaad een placebo. Er zijn geen enkele bewijzen dat het werkt, terwijl er wel bewijzen zijn dat het NIET werkt. Tenminste, het lichamelijke deel. Het is wel een geestelijke reiniging.

     Maar net als placebo’s: zolang jij er in gelooft, ervaar je resultaat. Ik kan je alleen dit maar meegeven: geloof in jezelf, houd de moed er in en uiteindelijk kom je op jouw gewenste resultaat 🙂

     • Momenteel dag 7 bijna af.
      Ik geloof er echt in. Begrijp daarom niet dat de fysieke en eerlijk gezegd de mentale resultaten beetje uitblijven.
      Ik heb wel besloten de kuur door te zetten naar de volle 10 dagen!
      Ik wil niet 3 dagen vooraf stoppen en mijzelf vervolgens afvragen wat er gebeurd was als ik de kuur wél afgemaakt had.
      Mijn tong is inmiddels een héél klein beetje wit en er was vanmorgen zowaar 0,4kg af 😂
      Dus wie weet….
      Op dit moment ben ik nog steeds blij het eens gedaan te hebben (te doen)
      Het sterke gevoel van discipline is terug en dat die spreekwoordelijke knop weer om is, is erg fijn. Daar kan ik ook mee verder in mijn eigen stayhealtychallange

      • Maandag begin ik voor de 3e keer aan de kuur en ik vind het leuk om hier motivatie te halen uit de vele ervaringen van iedereen.
       De laatste keer was 5 jaar geleden en ik ben heel benieuwd hoe het nu zal gaan! Ik wil wat afvallen, maar vooral even een grondige geestelijke en lichamelijke reiniging doen.

 15. Dag 5 Hier.
  Af en toe flinke dip, maar het is veel makkelijker dan ik had verwacht.
  Vooral mn zoontje (lekker) avond eten geven is afzien. Je beseft je dan wat een voorrecht het is om zoveel mooi en lekker voedsel te eten op deze planeet.
  Ik wil veel afvallen dus ik ga voor 10 dagen. Ik zit nu 4,5k onder mn startgewicht.
  Wish me luck!

  • Dag 7
   Rond etenstijd is het afzien, maar daarna weer rustig de avond in.
   Ik zit nu 5,5kilo onder mn startgewicht.
   Besef me tevens wel dat de echte uitdaging nog moet komen wanneer de kuur af is.

   • Dag Martijn, als het goed is ben je bijna klaar. Hoe voel je je? 🙂 Wat zijn de problemen die je na de kuur verwacht?

    Na de opbouwdagen (en hou je daar echt aan, anders ben je in één klap je positieve effect kwijt met een hoop darmklachten als gevolg) is het vrij makkelijk je aan kleine porties te houden. Omdat je maag behoorlijk gekrompen is in die tijd, kun je prima af met minder.

    Als het goed is ben je ook afgekickt van suiker en vette bende, dus probeer die ook minimaal te houden. Haal een kookboek met groentegerechten, zodat je jezelf aan kunt leren iets lekkers met groenten naast je stukje vlees te zetten (want hoe lekker zijn gekookte worteltjes en boontjes nou eigenlijk?).

  • Halloo citroentjes, ik zit vandaag op dag 4 bevalt me prima, morgen en overmorgen heb ik een feestje dus ben benieuwd hoe ik dit ga volhouden. Hoe zit het nou met afbouwen? Wat mag je dan eten??

   • Hoi Selinaa, Dag 5 ondertussen, goed bezig! 🙂 Als je weer gaat beginnen met eten heet dat de opbouwdagen. Beetje verwarrend maar het idee is dat je weer gaat opbouwen naar een normaal voedingspatroon. Op onderstaande link staat precies beschreven hoe je dat het beste kunt doen. Het is wel belangrijk on dat goed te volgen anders doe je een gedeelte van de positieve effecten van de kuur te niet. Als je daarna nog vragen hebt laat het ons weten! Groetjes – Pradeep, Madal Bal. https://www.citroensapkuur.nl/?page_id=1456

 16. Dag 10!! Nog een paar uurtjes en het zit er op. Vanmorgen voor het eerst weer op de weegschaal geweest en was toch aangenaam verrast. Had, omdat ik al vanaf september serieus aan het lijnen ben, niet echt verwacht nog zoveel te verliezen ( heb hervulling van darmen :2 kilo, al ingecalculeerd). Verder voel ik mij prima. Ben weer toe aan ” gewoon” eten maar heb mijn focus weer terug en daar deed ik het voor. Succes voor iedereen die nog gaat beginnen of bezig is.

 17. Hoi allemaal,

  Ik start morgen met de citroensapkuur. Heb het eens eerder gedaan en dat ging me gemakkelijk af. Ik was toen ook gestopt met roken en dat is nu ook weer de bedoeling.. Ik heb het behoorlijk lang verschoven maar morgen moet ik er echt aan geloven. Heb de producten al in huis. Ben benieuwd of er iemand is die ook morgen begint, wellicht kunnen we elkaar motiveren.

  • Hoi hajar,
   Succes!! Ik zit nu op dag 9 en het gaat nog steeds goed. Moet eerlijk zeggen dat ik gisteren wel met mijn neus boven de droppot heb staan snuiven ( maar niet bezweken 😇) omdat mijn behoefte aan iets zouts/ hartigs wel groeit. Weet niet of dit nu komt door het warme weer. Drink echt 4 tot 5 liter vocht totaal per dag. Merk echt dat 10 dagen meer dan genoeg is maar ben superblij dat het me weer gelukt is. ( Ga die laatste dag natuurlijk gewoon nog effe doen 🤗). Hoop dat het jou ook lukt met het warme weer op komst.

  • Hoi Hajar!

   Ik ben vandaag ook beginnen met de kuur. Dit is mijn eerste keer dus vind het wel spannend! En hopelijk hou ik het ook vol..

 18. Vandaag begin ik met het afbouwen… wat hebben jullie allemaal gegeten op de afbouwdagen?
  En heeft iemand voor mij de precieze verhoudingen voor het drankje? Is het 100ml citroensap, 100ml ahornsiroop, aanvullen met (evt warm) water en snufje cayennepeper? Gebruiken jullie ook limoenen of alleen citroenen of maakt dit niet uit.

  Alvast bedankt!

  • hoi, de verhoudingen zijn voor een dagdosis: 200 ml ahornsiroop en 200ml citroensap (of als je dit makkelijker vind: 20 lepels van beide. ) ik heb ontdekt dat drie citroenen meestal precies genoeg zijn als je die uitperst. hier een snuif cayennepeper bij en dit mengsel drink je aangelengd met water verdeeld over de hele dag. heel eerlijk heb ik niet echt aan afbouwdagen gedaan. ben vanuit het verleden al bekend met de kuur en weet wat ik er van kan en wil verwachten.

   • Hoi!
    Ik was gister begonnen met het afbouwen maar ik vond het maar niks. Ik was teveel bezig met wat ik allemaal mocht eten dus ben vanaf dinsdag begonnen met het citroensapmengsel.
    Dank je wel voor je berichtje!

    Succes iedereen met de komende dagen.

 19. Dag 6 zonder hobbels bereikt. Dit keer opvallend minder hoofdpijn. Ws toch omdat ik afgelopen jaar mijn suikergebruik fors verminderd heb en frisdrank voor 99.5 % laat staan 😇. Wat me opnieuw weer opvalt nu ik de kuur doe: hoeveel tijd je wel niet bezig bent met eten: bedenken wat je gaat eten, boodschappen doen, eten klaarmaken, eten… Ik kook gewoon voor mijn gezin . Neem voordat ik daar aan begin mijn drankje en dan lukt dat zonder problemen. Ook sporten gewoon goed gegaan maar veiligheidshalve alleen cardio gedaan en geen krachttraining. Heb getwijfeld of ik voor 7 of 10 dagen zou gaan maar zoals het nu gaat ga ik door voor de 10.

 20. Hallo allemaal, voor het eerst sinds jaren deze kuur weer uit de kast gehaald. ik wil eigenlijk gewoon een frisse “reset”doen nog voor mijn vakantie begint, zodat ik mijn (gezondere)eetpatroon weer kan oppakken. ben afgelopen jaar al flink afgevallen door bewuster te eten en te sporten maar sinds een maand of twee merk ik een langzame terugval wat ik niet wil. met de kuur hoop ik mijzelf weer een halt toe te roepen en even pas op de plaats te maken. zit nu op dag 2 en voel me prima. een eyeopener voor mij is wel om het citroenmengsel met warm water te maken. dit vind ik zelf veel prettiger drinken en heb echt het gevoel dat ik daardoor veel voldaner blijf (en warm).

 21. Hallo Allemaal,
  Ik ga vrijdag beginnen met de kuur.
  Overdag moet ik wel gewoon werken, dus vraag is of jullie veel last hebben gehad van de onaangename geurtjes die kunnen ontstaan? (ivm contact met cliënten)
  Alvast bedankt

 22. Hallo allemaal!

  Dag 7 zit er inmiddels bijna op, maar ik was vandaag een beetje aan het dagdromen terwijl ik aan het tuinieren was, en plukte zonder erbij na te denken een braam en at die op! Oeps! Ik had het niet eens direct door, pas achteraf dacht ik “oh ja, ik was aan het vasten!”. Bewijst wel naar weer hoe makkelijk ik me door deze kuur heen sla. Ik ga niet meteen de hele kuur afbreken hoor, ik denk niet dat die ene braam heel veel kwaad kan, dus ik maak gewoon de volle 10 dagen af! Wel ga ik iets meer nadenken wat ik aan het doen ben hahaah

  Succes nog allemaal!
  Groetjes!

 23. Hoi ik zit nu op dag 4 en heb last van mijn spieren in mijn benen vooral en veel last van mijn onderrug (nieren denk ik) verder gaat het goed. Ik drink naast het sap zeker nog 1.5 liter aan water en thee elke dag dus ligt niet aan het vocht denk ik.
  Zou het magnesium tekort kunnen zijn?

  • Dag 6; nog steeds veel last van mijn nieren werd er vannacht wakker van…… iemand tips?
   Ga van dag 8 tot 10 opbouwen dus nog 1 volle dag door bikkelen

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.