Effecten van de citroensapkuur

Algemeen

Na de reiniging zult u merken dat uw lichaam vraagt om een gezonde, zuivere levenswijze. U zult beter aan kunnen voelen wat goed voor u is en wat niet. Uw zintuigen zijn verfijnd en beter ontwikkeld. Uw algehele conditie is sterk verbeterd. Uiterlijk ziet u dat vooral aan huid en haren. Daarnaast ervaart u een gevoel van positiviteit en fitheid.

Afvallen met citroensap

Voor veel mensen die de kuur doen, is gewichtsverlies een welkom neveneffect. Sommigen doen de Citroensapkuur zelfs alleen om af te vallen.

Na de kuur is het de kunst om op gewicht te blijven. Uiteraard kunt u het gewichtsverlies teniet doen door uw oude gewoonten weer op te pakken, maar met wat kleine veranderingen zult u op gewicht blijven.

Bent u één van de weinigen die niet, of bijna niets afvallen met citroensap? Maakt u zich geen zorgen. Dit kan het gevolg zijn van een uitstekend werkend overlevingsmechanisme van uw lichaam. Het krijgt geen toevoer van vast voedsel dat verbrand kan worden en voor energie zorgt. Daarom gaat het lichaam heel zuinig om met alles wat het nog heeft. Afvallen met citroensap kan wel, maar op lange termijn. 

Genotmiddelen

Verder zult u zich kunnen bevrijden van een groot aantal verslavende middelen als koffie, zwarte thee, alcohol, suikerrijk snoepgoed, vet voedsel en rookwaren. De reiniging met het C+ Ahorn-Citroensap-mengsel doet de lichamelijke behoefte naar dit soort stimulantia en anti-depressiva afnemen en tenslotte helemaal verdwijnen. Voorwaarde is wel dat u voor het begin van de kuur uw schadelijke gewoonten al hebt geminimaliseerd en ze tijdens de kuur geheel staakt.

Hierbij geldt overigens dat als uw behoefte aan dit soort producten van psychische aard is, de Citroensapkuur alléén niet helpt. Wilt u niet terugvallen, dan is een ‘geestelijke reiniging’ evenzeer aan te bevelen zodat u tot een wezenlijke oplossing van uw probleem kunt komen (zie de literatuurlijst).

Nog niet helemaal schoon?

Het is mogelijk dat uw lichaam tijdens de eerste kuur wel schoner is geworden, maar nog niet totaal gereinigd. Dit hangt samen met de mate van vervuiling. In dat geval is het mogelijk om in een tweede kuur, tenminste een maand later, de resten van alle gif- en afvalstoffen op te ruimen.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

“Mens sana in corpora sana”, een gezonde geest in een gezond lichaam. Deze uitspraak was reeds bekend bij de Romeinen. Doordat de Citroensapkuur het lichaam positief beïnvloedt, heeft het ook een positieve invloed op de geest.

Veel mensen vinden de uitwerking die de lichamelijke reiniging op de geest heeft erg prettig. Ze ervaren een toenemende helderheid, ontspannenheid en een zekere onbezorgdheid (gebaseerd op vertrouwen). Hun innerlijke kracht laat zich voelen. Ze ondervinden een gevoel van evenwicht en geestelijk welbevinden. Deze prettige beleving kunt u vasthouden en versterken door iedere dag even tijd te nemen voor uzelf, maar ook door aandacht te besteden aan uw voeding.

“De mens is wat hij eet” is niet voor niets een bekende uitdrukking, want het voedsel dat u gebruikt is van invloed op uw geest. Eet u bijvoorbeeld veel suikerrijke voeding, dan zult u merken dat u gespannen raakt. U kunt kiezen hoe u zich voedt. U kunt kiezen hoe u zich voelt.

Lees verder