Het verloop van het reinigingsproces

 

Het is normaal dat u tijdens het reinigen van uw lichaam last krijgt van verschillende kwalen zoals hoofdpijn, kou, zwakte, huiduitslag of hartkloppingen. Het is ook mogelijk dat bestaande kwalen heviger worden. De oorzaak daarvan is niet de Citroensapkuur zelf, maar het feit dat u niet eet en uw lichaam zich aan het reinigen is van gif- en afvalstoffen die, nadat ze los gekomen zijn en door uw bloed worden meegenomen, daadwerkelijk uw lichaam verlaten. Drink veel en beweeg voldoende om de afvoer te versnellen. U kunt ervan uitgaan dat dergelijke verschijnselen zich op de tweede en derde dag van de kuur voordoen. Vanaf de vierde dag voelt men zich meestal weer in orde.

Het optreden van deze verschijnselen kunt u verminderen door uw eet-, drink- en rookgewoonten te veranderen vóórdat u aan de kuur begint. De eventuele reacties tijdens de kuur zullen minder hevig zijn wanneer u schadelijke stoffen vermindert voor de echte reiniging.

Tot de reinigingsverschijnselen behoort ook de wit/gele ’aanslag’ op uw tong. Hieraan kunt u de vordering van het reinigings-proces aflezen; tot aan de 7e dag zal de tong in toenemende mate beslagen zijn en aan het eind van de reiniging wordt de tong weer glad en roze. Het duurt ongeveer 7 dagen om het reinigingsproces goed op gang te laten komen. Het is daarom niet effectief om een kortere periode te vasten. Niet iedereen krijgt na 10 dagen de roze kleur weer terug want de tijd die nodig is voor het volledig reinigen van het lichaam verschilt per persoon. Indien u er langer over doet dan de aangegeven kuurperiode van 10 dagen, kunt u het beste na ongeveer één maand de kuur herhalen.

Wat te doen bij een heftige ontgiftingsreactie?

Een op de juiste manier gevoerde kuur leidt zelden tot mislukking. Eventuele problemen hangen normaal gesproken direct samen met de reiniging van het organisme. Mocht er een of andere reactie optreden waar u geen raad mee weet, vraag dan advies aan een natuurgeneeskundig arts. Mocht de arts adviseren de kuur af te breken, houd u dan wel rekening met de opbouwdagen. Misschien hebt u niet voldoende stoelgang of drinkt u te weinig. Wanneer u niet voldoende drinkt, worden bloedsomloop en nieren belast met een te hoge concentratie giffen. Extra drinken is zeer belangrijk om de nieren en de urinewegen grondig te spoelen. 

Lees veder