De darmen reinigen met de citroensapkuur

Goede voeding is de basis voor een vitaal en creatief leven. Naast het gebruiken van natuurlijk en volwaardig voedsel, hoort hierbij ook het van tijd tot tijd niets eten. Dat is net zo belangrijk als slapen. Zoals u zich tijdens de nachtrust herstelt van vermoeiende invloeden en u zich voorbereidt op een nieuwe periode van waken, geeft u door de onthouding van vast voedsel het lichaam de kans zich volledig te reinigen en het spijsverteringskanaal zich te herstellen. Afvalstoffen en giffen worden afgevoerd, die zich als gevolg van een veelal ongezonde leefwijze in de loop der tijd hebben opgehoopt (met als mogelijke gevolgen overgewicht, vermoeidheid of ziektes).

Reinigen met de Citroensapkuur ontlast het spijsverteringssysteem zodat uw darmen en andere organen helemaal schoon gemaakt kunnen worden. Het lichaam kan nu alle energie aanwenden om zich te ontdoen van slakken (= gifdepots, opgeslagen afvalstoffen in vetweefsel en organen) en overtollig vet. U bevordert de frisheid en de veerkracht van uw lichaam, kunt in contact komen met uw innerlijke kracht en ervaren wat het betekent om ’heel’ (geheeld en één) te zijn.
De Citroensapkuur is door de productsamenstelling een uitgelezen kuur die het lichaam stimuleert zich optimaal te reinigen. Bovendien krijgt u alle voor uw lichaam onmisbare stoffen binnen. Als u deze kuur twee maal per jaar doet, zal zij een zeer positieve uitwerking hebben op de gezondheid van uw lichaam en geest. U zult het effect van deze manier van reinigen nog lange tijd voelen.

Voor de Citroensapkuur heeft u het volgende nodig:

 • versgeperst citroensap, liefst van biologische citroenen (u kunt eventueel ook limoenen gebruiken);
 • 1,5 á 2 liter pure C+ Ahornstroop van Madal Bal;
 • cayennepeper;
 • zuiver water;
 • Groene Poeder van Madal Bal;
 • kruidentheeën, bij voorkeur biologisch;
 • Bijenpollen of Spirulina (voor tijdens de opbouwdagen).

Het C+ Ahorn-Citroensap-mengsel bereidt u als volgt: Meng per longdrink-glas (van ca. 0,2 liter) 2 eetlepels citroensap (ongeveer een halve citroen) met 2 eetlepels C+ Ahornstroop en voeg daar warm of koud water aan toe met een snufje cayennepeper (ca. 1/10 theelepel). U kunt ook in één keer 2 liter voor de gehele dag aanmaken (20 eetlepels citroen-sap en 20 eetlepels Ahornstroop).

Gedurende tien dagen drinkt u iedere dag 8-12 longdrinkglazen (ca. 2 liter per dag) van dit C+ Ahorn-Citroensap-mengsel.

Aangezien het mengsel alle noodzakelijke spoorelementen bevat, zult u geen honger krijgen. Wanneer u dat wilt, kunt u altijd meer van het mengsel drinken. De stroop bevat 1150 kJ per 100 gr.

De Groene Poeder (een halve tot 1 theelepel), opgelost in een glas water, neemt u in ’s morgens direct na het opstaan en ’s avonds vlak voor het slapen. Dit doet u gedurende de hele kuur. Ook de avond voordat u begint, neemt u Groene Poeder. Groene Poeder heeft een zacht laxerende werking die ervoor zorgt dat u voldoende stoelgang heeft. (Indien een theelepel Groene Poeder te weinig is, of juist te veel en u krijgt krampen, pas dan de hoeveelheid aan.)

’s Ochtends kunt u eventueel – in plaats van Groene Poeder – zout water gebruiken, twee volle theelepels zeezout of steenzout op 1 liter water. Helemaal opdrinken! Ongeveer een half uur na het innemen zullen uw darmen gespoeld worden. Let wel: u kunt zeer misselijk worden van dit water op uw nuchtere maag en willen overgeven. N.B.: als u een hoge bloeddruk, een nier- of hartziekte hebt, mag u géén zout water drinken.

Tenslotte

Drink per dag in totaal tenminste 3 liter vloeistof, bestaande uit het C+ Ahorn-Citroensap-mengsel, de kruidentheeën en eventueel bron-/mineraalwater (zonder toevoeging van koolzuur). Veel drinken zorgt ervoor dat uw uitscheidingsorganen niet al te zeer belast worden door de giffen en afvalstoffen;

 • gebruik beslist geen ander voedsel of enigerlei voedingssupplementen e.d. Ze verstoren de reiniging;
 • laat rookwaren voor wat ze zijn. Een reinigingsproces is zinloos als u zich gelijktijdig verontreinigt met dergelijke schadelijke stoffen.

Wat u verder kunt doen tijdens de reiniging

 • Gun uzelf ook geestelijk rust en doe zo veel mogelijk waar u plezier en zin in hebt.
 • Beweeg! Bewegen bevordert de afbraak van overtollig vetweefsel, zorgt voor zuurstoftoevoer, leidt de aandacht af en houdt u fit. Bovendien houdt u hiermee uw spieren intact want niet alleen vet wordt verbrand maar ook spierweefsel. Door uw spieren regelmatig te gebruiken, voorkomt u dit.
 • Doe ademhalingsoefeningen.* Juist ademhalen leidt tot levenskracht en zelfbewustzijn. Ook via de ademhaling worden afvalstoffen uitgescheiden en voedingsstoffen opgenomen.
 • Neem voldoende nachtrust; slapen geeft uw lichaam de gelegenheid zich te herstellen.
 • Kleed u warm aan. Door de reiniging kunt u het koud krijgen want er vindt geen verbranding van vast voedsel plaats èn u verliest vet.
 • Zoek afleiding op de momenten dat u gewend bent te eten. Een film zien in de bioscoop is bijvoorbeeld een uitstekende manier om de maaltijd te vergeten.
 • Laat u masseren. Het is erg goed voor de doorbloeding en helpt bij de schoonmaak. Buikmassage (rechtsom) stimuleert de darmen (zie de literatuurlijst).
 • Plaats ’s avonds een warme kruik op de nieren en lever. Hierdoor worden deze organen gestimuleerd afvalstoffen af te voeren.
 • Neem tot slot de nodige hygiëne in acht. Baad 2x per dag en poets uw tanden regelmatig. Daarmee voorkomt u onaangename mond- en lichaamsgeuren, die kunnen optreden gedurende de reiniging. Uw lichaam scheidt de gif- en afvalstoffen namelijk ook uit via uw ademhaling en uw huid.

Als u deze richtlijnen in acht neemt, verloopt het reinigingsproces een stuk sneller en prettiger!