Deel je vragen, inspiratie en ervaringen in ons gastenboek! Anderen hebben veel baat bij jouw ervaringen. Zoals je misschien gemerkt hebt is, is het niet altijd makkelijk de kuur vol te houden of zelfs te beginnen. Help en inspireer in dit gastenboek anderen hun gezondheid in eigen hand te nemen!

44.787 reacties

 1. Gewoon dag 7 gehaald, zo blij.
  De bbq gisteren was een ware beproeving en alles rook zo lekkee. Maar heb doorgezet en nu super trots.

  Weet iemand wat wat de meerwaarde is van de 10 dagen?
  Heb vrijdag nog een bbq en zou graag een sinaasappel mee eten.

  Dus is 10 dagen echt beter?
  Je darmen zijn inmiddels toch al schoon?

  • Hoi Sas, gisteren stond ik naast 2 reuze paella pannen, en heb nadien samen aan tafel gezeten. Makkelijk is anders maar het gaat. Vandaag dag 10, ik ga eerst de appelsien knuffelen voor ik em opeet 🙂 Ik ben uiteindelijk wel blij dat ik doorgezet heb tot 10 dagen , want ik twijfelde heel hard voor dag 7 en dag 9 had ik echt een energie/motivatie dipje. Maar daar ben ik nu bovenop. Succes met de afwerking !

   • Wauw, super knap.
    En ja een verse sinaasappelsap lijkt me ook wel wat.
    Fijn weekend

    Ik ga de 10 proberen denk ik.
    In elk geval vandaag (dag 7) nog gewoon aan de sap en dat gaat prima

 2. Joepie…. Dag 6
  Had zelf niet gedacht zo ver te komen.
  Vanaf gisteren gaat het makkelijker gelukkig.
  Meer energie en voelt goed.
  Nog wel erg wit/gele tong.
  En vanavond en bbq…. wel een mooie oefening 🙂

  Hoe gaat het bij iedereen??

  • Gaat goed ! De eerste dagen wegen het zwaarst door. Dag negen begint ook wel te wegen . . ik slaap veel meer dan normaal en mn energie niveau begint toch serieus te zakken. Heb nu wel mijn gedachten gezet om deze 10 dagen te doen en dan heel verstandig op te bouwen. Success allemaal.

 3. hoi ik ben nu halverwege de tweede dag en heb nog geen stoelgang gehad. Verder voel ik me goed, geen buikpijn oid maar hij lijkt gewoon al “leeg” te zijn? Ik heb in de avond groene poeder van de Tuinen gepakt omdat daarop staat dat je het maar 1x per dag mag nemen. Ik zal vanavond en morgenochtend een halve theelepel nemen kijken of dat werkt.

 4. Hallo allemaal,

  Jahoeeeee dag 5…

  Nog vol te houden?
  Gisteren had ik wel erg trek in iets eten.
  Nu weer een beetje oke..
  Vanavond massage….mmmm

  Heeft iedereen de gehele kuur nog ontlasting? Of alleen dag 1 en 2?

  • Hoi Sas, Het is niet gek als je na dag 2 een paar dagen geen ontlasting hebt maar het is goed als je tegen het einde van de kuur nog een keertje wat ontlasting hebt. Dat zijn dan juist die voedselresten, de slakken, die los zijn gekomen door het vasten en laxeren. Vaak zijn dat maar een paar kleine beetjes ontlasting dus verwacht er niet veel van. Die voedselresten kunnen wel jaren in onze darmen zitten en de opname van andere voedingsstoffen belemmeren. Als je op dag 7 nog geen klein beetje ontlasting meer hebt gehad na dag 2 kun je het groene poeder een beetje opvoeren en proberen voor dag 10 nog wat ontlasting te forceren, maar voorzichtig opbouwen want als het te veel is voor je darmen krijg je darmkrampen. Niet gevaarlijk hoor, maar wel ongemakkelijk. Succes!

   • Bedankt, zal even kijken na dag 7.
    Al twijfel ik nog of ik 7 of 10 dagen zal doen. Heb echt wel trek in een cracker of een courgette soepje 🙂

 5. Hoi allemaal!

  Ik zit inmiddels op dag 4 en ben tegelijkertijd ook gestopt met roken. De eerste dag had ik het een beetje moeilijk, maar de afgelopen dagen gaan super soepel. Het is voor mij de 4e of 5e keer dat ik deze kuur doe, dus ik wist al wat ik ervan kon verwachten. De laatste keer dat ik de kuur deed was in 2016 en heb toen in totaal 26 dagen gevast. Na de kuur ben ik volledig plantaardig gaan eten en heb mezelf een gezond voedingspatroon aangeleerd, en dit ook vol gehouden. Maar, de laatste maanden merkte ik dat ik steeds meer zin kreeg in gefrituurd voedsel en ongezonde snacks, dus vond het tijd om weer te gaan detoxen en mijn mentaliteit naar gezonde voeding weer te resetten. Op dit moment heb ik totaal geen honger, maar wel zin in bijvoorbeeld een schaaltje dampende rijst, haha! Heb ook een juicer gekocht om na de kuur één of twee keer per week sap-dag te houden om de effecten van de kuur te verlengen!

  Hoop dat het bij jullie ook goed gaat en dat het jullie ook lukt om na de kuur gezond te blijven eten! Gezonde voeding is tenslotte het mooiste cadeau dat je je lichaam kunt geven!

  Veel succes allemaal!
  Groetjes!!

  • Hi Iris,

   Dat klinkt goed. Ook mijn 4e dag.
   Mijn eerste keer dat ik de kuur doe.
   In combinatie met werken vind ik het wel zwaar. Maar inmiddels ook dag 4 jahoeoeoe…

   En heb het wel koud …

   • Hoi Sas,

    Ik kan me voorstellen dat de kuur een stuk zwaarder is wanneer je gewoon moet werken ja. Ik probeer de kuur altijd in mijn vakanties in te plannen. Al kan ik me voorstellen dat tijdens het werk de dagen wel sneller voorbij vliegen.

    Ik heb het ook wel koud. Nu is het sowieso geen fantastisch zomer weer, maar door de lage calorie inname warmt heeft het lichaam meer moeite om warm te blijven. Ik heb maar lekker een warm vest aan gedaan

    Succes nog vandaag!

    • Hi Iris

     Dankje.
     Ja heb net een warme douche genomen…mmmm
     Nu weer beetje op temperatuur:)

     Jij ook succes, morgen al op de helft

 6. Ik zit op dag 4. Geen honger, opvallend eigenlijk. Heb last van krampen in mijn kuiten. Iemand daar ervaring mee? En eigenlijk iedere nacht buikpijn. Ook niet fijn. Vraag me af hoe dat komt? Blij dat weekend er bijna op zit. Gewoon werken maakt het toch makkelijker! Nog 6 dag kuren….

  • Hi, heb ook geen honger, wel zin in iets om te eten. Maar gaat nog goed. Heb geen ervaring met kramp in mn kuiten
   Wel vervelend zeg. En ja in de nacht wel last van buikkramp… Zal er wel bij horen.

   Zelf nu einde dag 3, was een zware dag
   Erg duizelig en erg slap, hoop morgen beter

  • Hoi Melissa, Goed bezig 🙂 Als je ‘s nachts buikpijn hebt neem je misschien iets te veel van het groene poeder ‘s avonds. Als je al een paar keer goede stoelgang gehad hebt zou ik het groene poeder misschien even minderen en echt maar een mespuntje nemen. Je kunt ook proberen het groene poeder alleen ‘s ochtends te nemen en ‘s avonds een ruime hoeveelheid lauw water met himalayazout te drinken. Soms is er niets aan de buikpijn te doen en ligt het niet aan het groene poeder maar is het onderdeel van het ontgiftingsproces. Soms helpt venkel thee dan nog. Als je kramp in je kuiten hebt krijg je misschien niet genoeg magnesium binnen. Je zou kunnen proberen meer van de siroop binnen te krijgen gedurende de dag. Anders kun je wellicht een heel zuiver vloeibaar magnesiumsupplement (poeder) proberen zonder calorieën of toevoegingen. Wij verkopen zelf Natural Calm Magnesium en daar zijn we heel enthousiast over. De ‘original’ variant is volledig ongezoet en zuiver en zou goed kunnen helpen. De Ekoplaza’s hebben die sinds kort op voorraad of kunnen deze bestellen. Je kunt hem ook op bol.com bestellen. Succes de laatste dagen! Groetjes, Pradeep Madal Bal

    • Super Melissa, bij de meeste mensen trekt die aanslag tegen het einde van de kuur pas weg. Maak je geen zorgen als de aanslag niet helemaal wegtrekt soms heeft je lichaam wat meer tijd nodig om alle gifstoffen af te voeren. Maar als je tong wel mooi roze wordt tegen het einde van de kuur is dat een goed teken. Groetjes, Pradeep – Madal Bal

 7. Halverwege dag 3.
  Vamorgen weer 0 9 kilo eraf. Super fijn
  Nu wel even zwaar, heb best trek in wat eten. De hoofdpijn komt en gaat, al wordt die steeds minder.

  Hoe gaat het met iedereen?

  • Ik was vandaag aan het wegdromen naar de opbouwdagen.. ben daar maar mee gestopt. Ik zoek noch een paar handvaten om na de opbouw 1. veel minder te eten 2. niet te hervallen op koffie en snoep/koen 🙂
   Dat Afvallen is leuk, maar tijdelijk als er niks verandert nadien.

   • Hoi Stefan. Inderdaad wat je zegt is helemaal waar, de grote winst van de kuur zit hem ook in een opstap naar een gezonder eetpatroon. Minder eten en tussendoortjes is natuurlijk super. Als je nog meer inspiratie zoekt; In onze biologische supermarkt in Den Haag krijgen we heel veel goede feedback van klanten die de tips volgen van deze man: https://www.medicalmedium.com/ Zijn boek is te koop op bol.com. Zelf ben ik ook een grote fan van intermittent fasting. Je vindt er heel veel info over op internet. Zelf volg ik een schema waarbij ik 16 uur per dag geen calorieën eet of drink en 8 uur per dag wel. Ik ken mensen die alleen door dat te doen al bijna 10 kilo afvallen zonder hun eetpatroon verder te wijzigen. Zelf probeer ik naast IF ook zo gezond mogelijk te eten en af en toe te detoxen. Je zult merken dat het heel veel rust geeft in je hoofd en je niet constant aan eten meer denkt na een paar dagen. Succes straks! De opbouwdagen zijn het moeilijkst om je in te houden om niet weer te veel of de verkeerde dingen te gaan eten dus nog even volhouden! Groetjes, Pradeep Madal Bal

    • Dag Pradeep, dank voor de tip. Ik ga dat eens bekijken.
     Ik zet me een doelstelling om mijn eetvolume te halveren wat op zich niet zo moeilijk zou moeten zijn. Is uiteindelijk maar wat je gewoon bent of wordt. Alleen sport ik ook vrij intensief en dat speelt de verbrandingsmotor me wel parten.

     • Ja precies. Ik sport ook veel en begrijp wat je bedoelt. Even uitvinden wat werkt voor je. Voor mij werkt het het beste om alle ‘snelle’ calorieën te vermijden zoals witte suiker, pasta, brood, frisdranken etc. en dan maakt het totaal aantal niet zo uit.

   • Hoi allemaal!

    Ik zit inmiddels op dag 4 en ben tegelijkertijd ook gestopt met roken. De eerste dag had ik het een beetje moeilijk, maar de afgelopen dagen gaan super soepel. Het is voor mij de 4e of 5e keer dat ik deze kuur doe, dus ik wist al wat ik ervan kon verwachten. De laatste keer dat ik de kuur deed was in 2016 en heb toen in totaal 26 dagen gevast. Na de kuur ben ik volledig plantaardig gaan eten en heb mezelf een gezond voedingspatroon aangeleerd, en dit ook vol gehouden. Maar, de laatste maanden merkte ik dat ik steeds meer zin kreeg in gefrituurd voedsel en ongezonde snacks, dus vond het tijd om weer te gaan detoxen en mijn mentaliteit naar gezonde voeding weer te resetten. Op dit moment heb ik totaal geen honger, maar wel zin in bijvoorbeeld een schaaltje dampende rijst, haha! Heb ook een juicer gekocht om na de kuur één of twee keer per week sap-dag te houden om de effecten van de kuur te verlengen!

    Hoop dat het bij jullie ook goed gaat en dat het jullie ook lukt om na de kuur gezond te blijven eten! Gezonde voeding is tenslotte het mooiste cadeau dat je je lichaam kunt geven!

    Veel succes allemaal!

 8. Dag 1 was me beter bevallen. Vanmorgen wel 1 kilo afgevallen, daar was erg fijn.
  Vandaag dag 2, wel wat zwaarder. Wel alle sap vandaag op gekregen. Gisteren had ik een halve liter over. Vandaag vaak de toilet bezocht, de groene poeder werkt 🙂

  Op naar dag 3.

  Hoe gaat het met iedereen?
  Nog te doen?

  • Succes!
   Ik zit op dag 5 en het gaat super. Meer energie en geen honger wat ik de eerste paar dagen wel had. Ik ga tot zondag door

  • So far so good. Geen honger, geen zware klachten. Er komt wel een weekend aan.. Wat ik zo heel vreemd vind is dat er echt geen honger gevoel is. Voor de kuur had ik de gewoonte om steeds te veel te eten en mijn lichaam vroeg dan ook steeds meer… Nu kom ik eigenlijk zelf niet aan 2 liter mengsel. Wel veel drinken.

   • Hi Iris, wat leuk
    Hoe is het gegaan? Bij mij ging de hele dag op zich prima, tot aan het avond eten. Toch wel lastig als ze hier in huis dan aan de pizza gaan :). Maar heb netjes nog een glas sap genomen. En zo is dag 1 goed gelukt. Bij jou??

    • Oeh, dat is een grote verleiding dan ja! Goed dat je sterk bent gebleven. Mijn dag is gister ook goed verlopen. Ben tegelijkertijd ook gestopt met roken, dus ik was wel een beetje grumpy. Succes vandaag!

     • Wauw ook knap om dan direct ook te stoppen met roken. Nog even doorzetten. Heb ooit ook gerookt, al is dat inmiddels al meer dan 10 jaar geleden. Succes met dag 2.
      Doe je het allen voor het reinigen? Of ook om af te vallen?

 9. Dag 3… nog steeds knallende hoofdpijn, sinds dag 1. Hoe kom ik hier vanaf? Een lepeltje siroop helpt niet..
  Gelukkig verder geen honger, wel een beetje slap. Vandaag lang onderweg en op pad dus ben benieuwd hoe dat gaat..

  • Hoofdpijn is een bezoeker die komt en gaat. Mijn bezoeker is op dag 2 nu aan het binnenkomen. Ik probeeer me zo rustig mogelijk te houden (ben wel aan het werk), en slaap toch iets meer dan normaal.

  • Hoi Jes, balen dat je nog erge hoofdpijn hebt. Het is een teken dat je lichaam niet in staat is alle afvalstoffen goed af te voeren. Ik zou proberen, zeker gezien het weer, echt zo veel mogelijk te drinken. Probeer jezelf te dwingen behalve het mengsel echt ook nog 2 liter water of kruidenthee te drinken. Ik weet wel dat het niet handig is met naar het toilet gaan en zo maar die hoofdpijn is ook niets natuurlijk. Misschien kun je bij een natuurwinkel een lever en gal thee kopen om het ontgiften een beetje te helpen. Ik neem zelf altijd die van Salus. Volgens mij hebben ze de naam daarvan net veranderd in ‘Gallelixir’. Je kunt ook denken aan brandnetel thee (bloedzuiverend) of citroenmelisse thee (specifiek tegen hoofdpijn) die laatste is ook heel lekker vers. Succes er mee, hopelijk wordt het snel beter! Zou nu binnenkort wel over moeten zijn. Groetjes, Pradeep – Madal Bal

   • Ha Pradeep,
    Dank voor de tips! Daar kan ik mee aan de slag.
    Thee en water drinken lukt me op zich wel, maar het is misschien inderdaad nog niet genoeg..
    En de juiste hoeveelheid siroopmengsel tot me nemen lukt ook nog niet zo..

 10. Kan ik ook na 7 dagen stoppen en 3 dagen opbouwen, mijn ouders vieren nl op dag 11 een feestje en na 2 BBQ en 1 feestje, wil ik dit feestje toch wel graag meemaken, wel aangepast natuurlijk

  • Hoi Marianne, Ja zeker je kunt ook na 7 dagen stoppen. Het reinigende effect voor de darmen is na 7 dagen bereikt. Veel mensen doen de kuur 10 dagen om nog wat extra af te vallen maar detox is na 7 dagen compleet. Zelf doe ik de kuur ook altijd maar 7 dagen omdat ik het niet doe om af te vallen maar om te reinigen en ik wil juist niet te veel afvallen. Wel belangrijk om de drie opbouwdagen goed te volgen. En wees voorzichtig op je feestje 🙂 Speciaal met alcohol en vlees want dat komt echt heel hard aan dan. Succes! Groetjes, Pradeep, Madal Bal

  • Hoi Sas, Ik heb even de ingrediënten erbij gezocht van Macrogol: De werkzame stof in ieder sachet is 10,00 gram macrogol 4000. De andere stoffen in dit middel zijn: natriumsacharinaat (E954) en sinaasappel-grapefruitsmaakstof, dat sinaasappel- en grapefruitoliën, geconcentreerd sinaasappelsap, citral, aceetaldehyde, linalol, ethylbutyraat, alfa-terpineol, octanal, bèta-gamma-hexenol, maltodextrine, Arabische gom, sorbitol (E420), BHA (E320) en zwaveldioxide (E220) bevat.

   Om eerlijk te zijn krijgen we je vraag voor het eerst. Als je het groene poeder kunt verdragen zou ik persoonlijk liever dat gebruiken, de bovenstaande lijst ingrediënten is toch behoorlijk chemisch en je wilt juist zo goed mogelijk ontgiften. Aan de andere kant denk ik wel dat het met macrogol ook zou kunnen als je gewend bent om dat te gebruiken, maar dat je wellicht ietsje minder goed ontgift. Groetjes pradeep Madal Bal

 11. Hallo allemaal, ik ben vandaag begonnen met dag 1. En dit is voor mij de 2e keer. Ik weet niet zeker of ik 7 dagen of 10 dagen ga doen. Succes iedereen!

   • Hi, vandaag ben ik vrij. Morgen en de rest van de week werken en in het weekend feestjes, dus daar zie ik best tegen op. En jij?

    • Dit is mijn 1e dat ik de kuur doe. Ik vind het lastig. Ik kan míjn wel zelf plannen. Heb wel een bbq feestje in die 10 dagen staan. Maarja… Wanneer anders… dus ga ik wel voor. Heb net het sap en poeder in huis. Heb er wel zin in. Ben benieuwd.

     Hoe ging bij jou vandaag?

     • Nou ik heb wel echt hongermomenten vandaag en gisteren. Poe.. dat vind ik wel lastig. Voor de rest gaat het wel energie gaat goed

      • Succes nog…
       Ben benieuwd hoe het verder gaat.
       Ik heb nog even, deze week te druk om eerder te starten
       Maar vrijdag ga ik los

     • Ik zou zeggen “yes” de volle 10 dagen. Ik heb de kuur 20 jaar geleden al 2x gedaan. De 1ste keer 10 dagen, de 2de keer na 5 dagen afgebroken. Hoe ik er nu naar kijk is dat de opbouw fase heel belangijk wordt. Als ik na de kuur gewoon terug naar de oude gewoontes ga, dan kan ik deze 10 dagen evengoed niet doen.

 12. Hallo allemaal, na een paar mislukte pogingen (was telkens niet standvastig genoeg en stopte ermee vanwege feestjes of bbq’s) ga ik vandaag weer beginnen. Ik heb het eerder gedaan en voelde me er heel goed bij, fris en schoon. Sterk ook. Bovendien helpt het met wat kilo’s kwijt raken en je verzadigde zware gevoel wordt echt beter! Dus ik ga ervoor. Succes allemaal!!

  • Hallo allemaal

   Wat heerlijk om zo even mee te lezen
   Ik ga binnenkort ook beginnen, werken jullie gewoon door of zijn sommigen ook vrij?
   Ik vind het lastig om een start moment te vinden. Ivm werk en andere activiteiten

   Groetjes Sas

  • Hoi allen!
   Ik ben gisteren begonnen. Groene poeder ben ik nog niet aan begonnen, ik dacht: eerst even afwachten hoe het gaat. In de middag kreeg ik zeer heftige hoofdpijn en die is niet meer weggegaan. Daarnaast de hele nacht last gehad van buikloop en braken.. Vandaag ziek gemeld. En ik krijg een paar keer per dag de hik.. Had niet verwacht dat het op dag 1/2 al zo heftig zou zijn!

  • Hoi Pla, Leuk dat je begonnen bent. Nu is een goed moment inderdaad want vanwege de hitte zal je weinig honger hebben 🙂 Ja zeker, veel mensen voelen zich een beetje licht in het hoofd de eerste dagen. Meestal is je bloedsuiker dan een beetje laag omdat je een stuk minder calorieën binnen krijgt en je lichaam moet daar aan wennen. Belangrijk om veel te drinken, zeker met dit weer. Als ik licht in mijn hoofd en me moet concentreren of iets belangrijks moet doen neem ik vaak gewoon een slokje pure siroop. Dat helpt en geeft verder geen slechte effecten voor de kuur, het gaat er niet om zo weinig mogelijk calorieën binnen te krijgen. Sowieso verdwijnt het lichte gevoel in je hoofd na twee of drie dagen vanzelf. Succes er mee! Groetjes Pradeep, Madal Bal

 13. Ik zit op dag 3 en het gaat heel erg goed. Vandaag wel wat buikkrampen en diarree gehad maar lijkt weer over te zijn. Ik lees net over de opbouwfase en dat die ook nog lastig kan zijn. Is hiervan een overzicht hoe je dat het beste kunt doen? Las ergens in de reacties over 1 sinaasappel vanaf dag 8 maar vindt hierover op de site niets terug. Zou me erg helpen al heb ik nog wel een aantal dagen te gaan. Alvast hartelijk dank!

 14. Witte Tong
  Beste medekuurders, ik ben nu op dag 9, het einde komt in zicht en ik voel me gedurende de hele kuur heel ok. Alleen heb ik nog steeds een witte tong. Ik had begrepen dat die nu ongeveer weer roze zou moeten worden? Ben de kuur gaan doen vanwege ernstige burn-out, niet vanwege slechte eetgewoontes. En ik ben al aan het einde van mijn herstel dus ik zou verwachten dat alle afvalstoffen inmiddels opgeruimd zijn. Maar volgens het boekje is dat pas wanneer de tong, nog tijdens de kuur, weer roze is. Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Alvast bedankt!

  • Hoi Carli, bedankt voor je berichtje. Ik hoop dat je een goede ervaring hebt met de kuur en je straks een stuk beter voelt. Het kan inderdaad zo zijn dat je tong nog niet roze wordt aan het einde van de kuur. we nemen tegenwoordig zo veel afvalstoffen op uit voeding, medicijnen en onze omgeving dat het moeilijk is om in één keer helemaal te ontgiften. Het komt best vaak voor dat de tong nog wit uitslaat tegen het eind van de kuur. Ik zou me er niet te veel zorgen over maken. Het allerbelangrijkste is dat je je nu beter voelt dan voor de kuur en de kuur gebruikt als opstapje naar een (nog) gezonder eetpatroon. Het reinigende effect gaat dan nog even door en ik weet zeker dat je dan een grote stap voorwaarts gezet hebt met je gezondheid. Evt. zou je aan het eind van de zomer de kuur dan nog eens kunnen doen om nog iets dieper te ontgiften. Hopelijk helpt dit antwoord, succes met de laatste dagen. De opbouwdagen zijn wat mij betreft het moeilijkst dus nog even volhouden! Groetjes, Pradeep, Madal Bal

   • Beste Pradeep, hartelijk dank voor je antwoord. Geruststellend. En ik voel ook dat het zo goed is en dat ik me hierna waarschijnlijk heerlijk en als herboren ga voelen. Bedankt nog voor de succeswensen voor de opbouwdagen. Goede reminder dat die ook nog een uitdaging kunnen zijn maar ik ben vastbesloten die helemaal volgens schema te doen en op die manier de kuur goed af te sluiten. Nogmaals dank! Groetjes, Carli

    • Fijn Carli! Graag gedaan. Ik krijg altijd zo’n trek als ik weer ga eten en dan is het moeilijk om het niet te overhaasten en de drie dagen in te korten. Maar dat is wel heel belangrijk anders krijgen je darmen voeding te verteren waar ze niet klaar voor zijn en gaan ze gelijk weer verstoppen. Succes! Groetjes, Pradeep

 15. Goedemorgen, vandaag begonnen. Te veel aangekomen, slechte eetgewoontes (plus te veel wijntjes) dus hopelijk zo even weer resetten en paar kilootjes eraf hopelijk 🙂
  Ik doe de kuur tot dinsdag, best kort maar ik heb dan een etentje.
  Hierna probeer ik zonder koolhydraten verder te gaan. Succes allemaal!!!

 16. Morgen start ik voor een 8-daagse kuur! Ik kijk er wel naar uit omdat ik het al enkele keren gedaan heb. Ik hoop dat ik niet te veel hoofdpijn krijg. Wel was ik aan het twijfelen om supplementen te nemen voor spierbehoud (als dat al bestaat 😆) omdat ik mijn zuurverdiende spiertjes niet wil verliezen. Wie is er nog bezig?

 17. Iemand tips, ik ben nu aan mijn vierde dag bezig en ik heb opzich geen honger maar vooral zin om te eten. Ik werk ook met voeding dus dat maakt het moeilijker dan ik had gedacht. Hoe kan ik mijn zin daarin doen verminderen? Ik drink al extra sap tijdens het werk ☺️

  • Hoi Tiffany, hoe gaat het nu? Ik vind het lastig om je hierover tips te geven, omdat je ook met voeding werkt. Voor mij werkt het namelijk het beste om afleiding te zoeken op die momenten, dat trek in iets lekkers opkomt. Ik probeer dan ook te denken dat zo’n moment ook weer voorbij gaat. Meestal is dat ook zo en duurt het niet zo lang. Ik merk zelf dat hoe langer ik bezig ben in de kuur, nu dag 7, hoe gemakkelijker het wordt. Hou mezelf voor dat het nu wel erg zonde is om te zondigen/stoppen en dat het nog maar even is.
   Voor jezelf vaker herhalen waarom je de kuur ook alweer doet, werkt voor mij ook. Succes en je bent al op de helft ( of erover als je voor iets korter gaat 😉)

   • Hey jett, vandaag aan dag 6 bezig en gaat al veel beter, gisteren een dag naar zwemparadijs geweest met het gezin en zonder problemen doorstaan, ik ga voor de volle 10dagen, als ik ergens voor ga is het voor 200% dus stoppen is zeker geen optie. 😉 dank je wel jij ook nog veel succes ☺️

    • Top om te lezen, goed bezig! Ik op dag 8, maar ga nu de opbouwdagen doen. Wil weer fanatieker kunnen sporten deze week en alleen op het sap ging dat niet. Maar met 4 kg lichter en een schoon en energiek gevoel vind ik het helemaal prima. Jij nog succes met de laatste paar dagen.

 18. Dag 5 en het gaat lekker. Geen hongergevoel, hoofdpijn is weg en voel me behoorlijk energiek. Wonderlijk hoe het kan. Het kost me ook geen moeite om te koken voor de rest van het gezin. Begin wel zin te krijgen om allemaal lekkere en gezonde dingen te maken volgende week.
  Ben blij dat ik me zo voel, dag 2 en 3 waren echt zwaar, waarbij ik steeds in gevecht was met mezelf waarom ik deed ook alweer doe. Dat is nu wel weg.
  Shakir hoe gaat ie bij jou?

  • Helaas moeten onderbreken. Maar ik pak het dinsdag weer op. Ging op zich wel goed. Maar zondag moten onderbreken door onvoorziene omstandigheden. Was even niet verantwoord om door te gaan.

 19. Dag 3:
  Gisteren een redelijke dag gehad. Ik had wat last van een leeg gevoel in mijn maag maar gelukkig geen honger. Op gegeven moment ben ik maar naar bed gegaan om niet in verleiding te komen. Vanochtend voel ik me goed.

  • Haha, herkenbaar. Ik ben ook vroeg naar bed gegaan. Wel heerlijk geslapen. Vanochtend voel ik me ook beter dan gisteren. Geen hongergevoel. Merk wel dat deze keer het sap me qua smaak snel tegenstaat. En blijf wat licht in mijn hoofd. Nu maar lekker naar buiten om afleiding te zoeken.

   • Hallo allemaal

    Wat heerlijk om zo even mee te lezen
    Ik ga binnenkort ook beginnen, werken jullie gewoon door of zijn sommigen ook vrij?
    Ik vind het lastig om een start moment te vinden. Ivm werk en andere activiteiten

    Groetjes Sas

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.