Voeding volgens Stanley Burroughs

De door Burroughs geadviseerde voeding bestaat over het algemeen uit matige rauwkostgerechten. Een centrale rol in die gerechten speelt de in zijn geboortestreek groeiende kokosnoot. Burroughs verdeelt de dag in twee periodes met daarbij behorende voeding die past bij het natuurlijk proces van het lichaam. Van 24.00 tot 12.00 uur vindt de reiniging plaats en van 12.00 tot 24.00 uur is de opbouwtijd. Hier volgen enkele menu-suggesties om dit proces te volgen:

Als ontbijt vraagt het lichaam niet meer dan vruchtesap. Hebt u daar geen trek in, dan kunt u een beetje warme pepermuntthee drinken.

De lunch kan eventueel weggelaten worden. Vaak zijn een paar vruchten voldoende. Als u meer wilt eten, kunt u desgewenst een kleine groente- of vruchtensalade nemen, met zelfgemaakte groente- of tomatensoep. Een geschikte drank is kokosnootmelk of amandelmelk.

Een eenvoudige avondmaaltijd bestaat uit een groentesoep en enige gestoofde groenten. Daarnaast kunt u verschillende gerechten bereiden van volle rijst, bonen of linzen – uiteraard zonder vlees. Bessen zijn een welkome aanvulling.

Het menu moet dagelijks veranderen en natuurlijk probeert u matig te zijn met eten. Beter te weinig dan te veel. Bovendien is het raadzaam zo nu en dan een enkelvoudige maaltijd te gebruiken, bijvoorbeeld alleen rijst met wat kokosnootmelk en C+ Ahornstroop, of louter gestoofde artisjokken, watermeloen of aardbeien. Het is absoluut niet nodig elke dag alle vereiste voedingsmiddelen te nemen. Het is gezonder voor de spijsvertering om af en toe één bestanddeel te eten.

Lees verder