Natuurlijk genezen volgens Stanley Burroughs

De Citroensapkuur is oorspronkelijk één van drie elkaar aanvullende therapieën van Stanley Burroughs uit Hawaï. Vitaflex en Kleurentherapie zijn de overige twee. Elk systeem werkt op zichzelf, maar in combinatie zal de gezondheid echter sneller positief beïnvloed worden. Burroughs schrijft:

Moderne geneesmiddelen blijken vaak ongewenste bijwerkingen te hebben. In het verleden is men namelijk de verschillende bestanddelen van geneeskrachtige planten gaan isoleren, om de werkzaamheid te vergroten. De ’compenserende’ elementen van de kruiden ontbreken. Door de opkomst van de chemie zijn geneesmiddelen nog sterker geworden met alle gevolgen van dien.

Zo willen deze medicijnen nog wel eens ontregelend werken. Bovendien onderdrukken of verdoven ze vaak alleen de symptomen maar en blijft de oorzaak bestaan. Op deze wijze raakt de patiënt uit balans en wordt afhankelijk.”

Naast al het goede dat de gevestigde Westerse geneeskunde zeker biedt, heeft zij dus ook haar beperkingen. Steeds meer artsen en patiënten beseffen dit en herontdekken de oeroude geneeswijzen.

De eenvoud, volledigheid en specifieke werkzaamheid van de zich langzaam uitbreidende natuurgeneeswijzen is overweldigend. Daarbij is de Citroensapkuur geen uitzondering. Het is geen poging om iets nieuws in de wereld te brengen, maar eerder om het tijdloze nieuw leven in te blazen. Op deze manier kunnen de simpele wetten van de natuur weer ten voordelen van uw gezondheid  werken.

De drie elkaar aanvullende therapieën van Stanley Burroughs

Burroughs ziet drie fasen voor de realisatie van een goede lichamelijke conditie: reiniging, wederopbouw en instandhouding. U bent meer vatbaar voor ziektes als uw lichaam niet optimaal gezond is. Vandaar dat u een ziek lichaam eerst moet reinigen. Pas daarna kunt u het weer opbouwen om er vervolgens voor te zorgen dat u uw verworven gezondheid behoudt. Daarvoor bent u zelf grotendeels verantwoordelijk. Schadelijke producten en verkeerde gewoontes kunt u dus maar beter opgeven. Laat het lichaam het werk doen.

Voor geïnteresseerden in het samenspel van de Citroensapkuur, Vitaflex en de Kleurentherapie, is het boek ’Healing for the Age of Enlightenment’ (zie de literatuurlijst) van Stanley Burroughs aan te raden. Uit ervaring van Burroughs en zijn medewerkers blijkt dat de drie methoden samen bijna altijd beter werken dan iedere andere natuurgeneeswijze.

Vitaflex

Vitaflex is een speciale vorm van massage. Reflexpunten op hoofd, schouders, armen, handen, benen en voeten worden gemasseerd, waarbij de vingertoppen zoveel mogelijk in de huid ’gerold’ worden. Massage van de betreffende punten zendt een reflex naar het overeenkomstig probleemgebied. Aldus stimuleert de reflex de functie van het zieke orgaan en heft de kramptoestand op. Men raakt het zieke orgaan zelf nooit direct aan. Zo masseert men bij pijn in de linkerknie bijvoorbeeld niet die knie zelf maar de rechter elleboog alsmede de rechterknie. Voor ieder orgaan zijn er overeenkomende reflexpunten. Vitaflex is redelijk snel aan te leren. Het is echter belangrijk dat men de juiste druk op de juiste punten uitoefent.

Kleurentherapie

Bij de Kleurentherapie worden de zieke lichaamsdelen langdurig beschenen met bepaalde kleuren. Iedere kleur heeft zijn eigen werking en elke kwaal vereist een ander palet van kleuren die worden afgestemd op de individuele ziek(t)e.

Natuurlijk genezen door kleuren kent een lange en indrukwekkende geschiedenis. De werking is even efficiënt als simpel. Kleuren zijn bewegende lichtgolven met elk hun eigen vibratie die van invloed is op materie en creëert. Dus ook in het menselijk lichaam kunnen veranderingen bewerkstelligd worden. Burroughs heeft met deze therapie vooral successen geboekt bij huidproblemen, zweren en tumorachtige ziekten.

Lees verder